Dimarts, 30 d'abril de 2024
despreniment

Els geòlegs alerten que la zona de Santa Engràcia afectada per una esllavissada no és segura

L'Ajuntament de Tremp ha iniciat el sanejament dels punts més inestables per tal de poder desenrunar com més aviat millor

Tomàs Garcia Espot Santa Engràcia | 5 d'abril de 2024 a les 11:35
L'alcaldessa de Tremp, Sílvia Romero, i el delegat del Govern, Josep Castells, visitant el lloc dels fets | Govern
Un equip de geòlegs ha alertat que la zona de Santa Engràcia afectada per una important esllavissada, el passat 26 de març, no és segura. Així ho exposa l'informe tècnic que han elaborat després d'inspeccionar el lloc dels fets, i que apunta que hi ha algunes zones que s'haurien d'estabilitzar per tal de poder desenrunar com més aviat millor.

 
L'alcaldessa de Tremp, Sílvia Romero, ha confirmat a Pallars Digital que de les tres cases malmeses arran del despreniment, finalment l'informe de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) només en considera dos: la primera, que va ser la més afectada per la caiguda de roques i terra, i una segona, que va patir danys menors. Els veïns d'aquests immobles van haver de ser desallotjats.
 
Afortunadament, no es van haver de lamentar afectacions personals, ja que en el moment de l'esllavissada no hi havia ningú dins dels immobles. Mentrestant, els Bombers ja van remarcar arran de l'accident que el terreny afectat era molt inestable.

Posteriorment, l'Ajuntament de Tremp es va fer càrrec de les inspeccions, avaluant els desperfectes ocasionats, determinant també si hi ha més àrees inestables. Segons Sílvia Romero, en aquests moments ja hi ha geòlegs i empreses especialitzades sobre el terreny per avaluar per on cal començar a intervenir.
 
En aquest sentit, l'alcaldessa exposa que intentaran estabilitzar els punts més fràgils abans de poder desenrunar. "No serà una feina de poc temps", assenyala, però afirma que hi estan treballant "amb tots els efectius disponibles".


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació