Dissabte, 27 d'abril de 2024
despreniment

Una esllavissada provoca greus danys en una casa a Santa Engràcia

No hi han hagut afectacions personals i ara l'objectiu és determinar si hi ha més àrees inestables i marcar els passos a seguir

Jordi Ubach Llorens Santa Engràcia | 27 de març de 2024 a les 18:35
Imatge aèria de l'esllavissada | Bombers
Una important esllavissada de roques i terra ha provocat greus danys en una casa al poble de Santa Engràcia, dins el municipi de Tremp. Els fets han tingut lloc aquest passat dimarts a la tarda i l'avís s'ha produït a les 18:17 hores. Fins el lloc s'hi han desplaçat set dotacions dels Bombers de la Generalitat, que han revisat l'interior de l'habitatge i han comprovat que no hi havia ningú i que, per tant, no hi han hagut afectacions personals.
 
Els Bombers han remarcat que el terreny on s'ha produït l'esllavissada és molt inestable. Mentrestant, el Grup Caní de Recerca dels Bombers ha efectuat durant la nit noves batudes a la zona on s'havia produït el despreniment per comprovar que efectivament no hi havia quedat ningú atrapat. Passades les 22h de la nit i després de realitzar inspeccions tècniques i treballs per assegurar la zona, els Bombers han donat el servei per finalitzat i han deixat el cas en mans municipals.

Aquest dimecres al matí han continuat les tasques dels serveis d'emergència i dels tècnics, que avaluen conjuntament els desperfectes ocasionats pel despreniment de roques. Segons ha informat l'Ajuntament de Tremp, l'objectiu ara és determinar si hi ha més àrees inestables i marcar els passos a seguir. Al mateix temps, es demana als veïns que no s'apropin a la zona afectada.
 
Fins el lloc dels fets s'hi han desplaçat també aquest matí l'alcaldessa de Tremp, Sílvia Romero; el tinent d'alcalde, Jaume Catalan; i el delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Josep Castells. Junts han fet seguiment de l’actuació dels cossos d’emergències i han valorat les actuacions que caldrà dur a terme a partir d'ara per consolidar el terreny.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació