Dilluns, 29 d'abril de 2024
habitatge

El Govern obre una línia d'ajuts per rehabilitar habitatges a tots els municipis del Pallars

En queden excloses les capitals de comarca, però sí que se’n podran beneficiar els respectius nuclis de població

Pallars Digital Pallars | 5 d'abril de 2024 a les 09:45
La consellera Ester Capella observant els plànols d'un habitatge per rehabilitar | Departament de Territori
El Departament de Territori ha publicat les bases d'un programa per rehabilitar habitatges a tots els municipis rurals de Catalunya, i per tant tots els del Pallars, que tindrà un pressupost de dos milions d'euros. La convocatòria, de l'Agència Catalana de l'Habitatge, s'obrirà previsiblement el 10 d'abril i es podran presentar les sol·licituds entre el 15 d'abril i el 28 de juny.

L'ajut té com a objectiu fomentar l'arrelament en entorns rurals i es dirigeix a persones físiques i jurídiques propietàries d'un habitatge. Se'n podran beneficiar aquells municipis de menys de 500 habitants de tot Catalunya; municipis fins a 1.000 habitants de la Terra Alta, les Garrigues, el Priorat i la Ribera d'Ebre, així com tots aquells de la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran
 
No obstant això, en queden exclosos els nuclis principals de les capitals de comarca, entre les quals Tremp Sort, tot i que sí que se'n podran beneficiar els seus nuclis agregats.  Poden optar als ajuts els propietaris d'habitatges d'aquests municipis que es comprometin a rehabilitar-los i destinar-los a la seva residència habitual i permanent des del moment de la sol·licitud, i fins almenys els 10 anys posteriors a la concessió de la subvenció.

També hi poden optar els propietaris d'habitatges buits, que un cop rehabilitats s'hauran d'inscriure a la Xarxa de Mediació per al lloguer i garantir aquest destí, també durant 10 anys. D'altra banda, els edificis o habitatges que es rehabilitin hauran d'haver passat la Inspecció Tècnica de l'Edifici (ITE).
 
Es podran subvencionar també les obres de millora de l'eficiència energètica, de l'estat de conservació general, d'accessibilitat i d'assoliment dels requisits bàsics de seguretat, habitabilitat i funcionalitat. L'import màxim de subvenció serà del 50% del pressupost de les obres, amb un topall de 20.000 euros per a la rehabilitació de la pròpia residència habitual i permanent i de 40.000 euros per a la rehabilitació d'habitatge buit amb destí a lloguer a través de la Xarxa de Mediació.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació