Dimarts, 30 d'abril de 2024
recerca

L'Institut de Sort acull la cloenda de la 17a edició de les jornades InvesJove

Enguany hi han participat uns 140 alumnes de Batxillerat del Pallars, que han presentat els seus treballs de recerca

Pallars Digital Sort | 5 d'abril de 2024 a les 09:00
Durant la jornada també s'ha presentat el llibre digital de l'edició del 2023 | Serveis Educatius del Pallars
L'Institut Hug Roger III de Sort ha acollit aquest dijous la cloenda de la 17a edició de les jornades InvesJove, on enguany hi han participat uns 140 alumnes de Batxillerat del Pallars. El projecte ha inclòs diferents accions en cada institut on es realitza, i que enguany també ha tingut lloc a Vielha i Puigcerdà els dies 21 i 22 de març.

Cada jornada s'estructura en una conferència sobre una temàtica vinculada a les necessitats dels alumnes de primer de Batxillerat, i que els ha de servir per preparar el treball de recerca, i una segona part organitzada per blocs, on els alumnes que ja han realitzat el treball el presenten als seus companys.
 
A la primera, realitzada a l'INS d'Aran, va tenir lloc la conferència Dera teoria ara practica: des der Institut enquia Arantec, a càrrec de Francis Nieto Torre i Aitor Vivancos López. A la sessió de Puigcerdà, la conferència va anar a càrrec de Marc Pont i va tractar sobre La importància de les ciències socials: un estudi sociològic de la Cerdanya.

I, finalment, aquest dijous s'ha tancat el cicle de les jornades a l'Institut de Sort amb la conferència No era tant fàcil com semblava!!! va dels noms dels pobles i el seu significat, a càrrec de la doctora Núria Garcia Quera.
 
 

El llibre digital de la 16a edició

En el marc de les jornades InvesJove, la directora de l'Institut per al Desenvolupament de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA), Eva Fiter, ha presentat del llibre digital de l'edició de l'any 2022, que ja es pot consultar al web de l'Institut.

El llibre recull els texts-resum dels 28 treballs de recerca presentats a la 16a edició, entre els quals predominen els de la modalitat de ciència i tecnologia (20 treballs) enfront de la modalitat d'humanitats i ciències socials, amb vuit treballs. A part del català, s'inclouen treballs de recerca escrits en aranès, castellà, francès i anglès.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació