Dissabte, 27 d'abril de 2024
pressupostos

Talarn aprova un pressupost de 830.000 euros per al 2024

L’ajuntament augmenta un 16% la partida de Cultura, Festes, Joventut i Promoció Econòmica, i prioritza l’adequació d’un pàrquing, millores a la pista poliesportiva o les inversions en la xarxa d’aigua

Pallars Digital Talarn | 13 de març de 2024 a les 12:15
Els comptes també preveuen millorar els camins i els accessos a nuclis i adequar el consultori mèdic | Hector Blanco
L'Ajuntament de Talarn ha aprovat aquest passat dilluns en ple extraordinari el pressupost municipal per al 2024. Segons el consistori, els nous comptes -de 830.000 euros- reflecteixen "l'esperit de compromís de l'ajuntament amb el desenvolupament integral del municipi i el benestar dels seus habitants".

Es preveu que aquest finançament doni suport a una àmplia gamma de serveis i iniciatives, incloent-hi programes socials, culturals i esportius, així com infraestructures i altres àrees claus de la vida comunitària. Entre les diverses actuacions planificades per aquest 2024, destaquen l'adequació d'un pàrquing públic al carrer de la Mota, de 25 places, amb l'objectiu de millorar la mobilitat dels residents i visitant.
 
Els comptes també inclouen ajudes i subvencions per a la rehabilitació de teulades i façanes, per així preservar el patrimoni arquitectònic local, en especial del nucli antic. A més, es duran a terme millores a la pista poliesportiva i inversions a la xarxa d'aigua per tal d'ampliar l'eficiència i la qualitat del subministrament davant els efectes de la sequera.

Els camins i accessos i nuclis també són una prioritat. Així, s'hi realitzaran actuacions de millora, afavorint la connectivitat i l'accessibilitat a diferents zones de la localitat. Mentrestant, l'ajuntament té previst adequar el consultori mèdic, com per exemple insonoritzant els despatxos.

Augment del pressupost de Cultura, Festes i Joventut

D'altra banda, enguany s'ha augmentat un 16% la partida de Cultura, Festes, Joventut i Promoció Econòmica. En aquest sentit, l'equip de govern vol demostrar l'interès en fomentar activitats culturals, la participació juvenil i el desenvolupament econòmic del municipi com a mecanisme d'arrelament.
 
L'alcalde de Talarn, el republicà Àlex Garcia, ha valorat positivament aquests pressupostos, destacant el seu impacte pel municipi i "reafirmant el compromís de l'equip de govern amb el progrés i el benestar dels seus habitants".


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació