Dissabte, 27 d'abril de 2024
ensenyament

Preocupació entre les famílies pel possible tancament d'una línia d'I3 a l'Escola Valldeflors de Tremp

L’Associació de Famílies d’Alumnes del centre demana al Departament d’Educació que es garanteixi als infants una educació pública i laica

Pallars Digital Tremp | 4 de març de 2024 a les 11:34
Famílies i alumnes a l'Escola Valldeflors, en una imatge d'arxiu | Jordi Ubach
Les famílies dels alumnes de l'Escola Valldeflors de Tremp han expressat la seva preocupació pel possible tancament d'una línia d'I3 del centre per part del Departament d'Educació. Actualment, la ciutat compta amb tres grups d'aquesta franja, dos a l'Escola Valldeflors, que és pública, i un al Col·legi Maria Immaculada, que és concertat i religiós. La supressió d'un dels grups s'ha previst per la reducció d'alumnes provocada per la baixa natalitat.

 
Així, des de l'Associació de Famílies d'Alumnes (AFA) de l'Escola Valldeflors afirmen que és "essencial" preservar aquesta oferta educativa, tant pel benestar dels seus fills i el futur de la comunitat, com pel compromís amb una educació pública, de qualitat i inclusiva. Per aquest motiu, han instat el Departament d'Educació a tenir en compte les seves veus i mantenir tots els grups d'I3 necessaris "per atendre les necessitats dels estudiants i les seves famílies", així com per garantir una educació laica.
 
En aquest sentit, subratllen que triar una escola concertada "no hauria de ser una imposició derivada de la manca d'oferta pública". Com a pares i mares, afirmen, "defensem el nostre dret a optar per una educació pública per als nostres fills, sense cap mena de coacció o limitació", han assenyalat en una carta dirigida als mitjans.

Així mateix, han posat en valor l'igualtat d'oportunitats que garanteix l'ensenyament públic independentment de l'origen social o econòmic dels seus alumnes i les seves famílies. Afegeixen que no només ofereix una "formació acadèmica excel·lent", sinó que també fomenta valors de convivència, respecte i diversitat, "essencials per al desenvolupament integral dels nostres fills".
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació