Diumenge, 28 d'abril de 2024
construcció

El preu dels terrenys del «Vallfosca Mountain Resort» d'Espui cau un 85% en sis anys

Després de sis subhastes, la superfície del fallit complex turístic impulsat per Martinsa Fadesa val poc més de 352.000 euros

Pallars Digital Espui | 19 de febrer de 2024 a les 11:44
Les obres del complex hivernal d'Espui van quedar paralitzades el 2008 arran de la crisi econòmica | TGE
Els terrenys del fallit complex turístic hivernal Vallfosca Mountain Resort, prop del poble d'Espui, han passat a valer només 352.500 euros. Tal com avança Segre, el seu valor ha caigut un 85% després de sis subhastes que s'han fet des del 2018, quan el preu de sortida era de 2,3 milions d'euros.

En total, són 107.453 metres quadrats de superfície que la immobiliària Martinsa Fadesa -en procés de liquidació- ha tornat a treure a subhasta, obrint així la setena licitació. El darrer cop que l'empresa va subhastar les parcel·les -el maig del 2023- el preu de sortida era de més d'un milió d'euros.

Tanmateix, la història s'ha tornat a repetir i ningú ha volgut comprar aquest sòl urbanitzable, on s'havien de construir una zona d'hotels i gairebé 900 habitatges per a segones residències. Així mateix, el projecte preveia construir també una estació d'esquí a la muntanya de Filià.
 

Una obra inacabada

El projecte Vallfosca Mountain Resort va quedar trucat l'any 2008 quan l'empresa va entrar en el concurs de creditors més gran de la història de l'estat espanyol. En aquell moment ja havien construït una part del complex. La immobiliària havia invertit 14 milions en l'estació d'esquí i ja havia instal·lat la base del telecabina, les pilones del remuntador, les conduccions per a canons de neu, les instal·lacions elèctriques i el drenatge de l'aigua residual. 

També es va arribar a construir el camp de golf, que mai es va fer servir; així com alguns dels edificis que havien d'acollir els habitatges. L'any 2016, l'aturada del projecte de la Vall Fosca va arribar al Tribunal Suprem. A partir de la fallida de l'empresa, Martinsa Fadesa va començar a rebre un seguit de denúncies dels veïns del territori.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació