Dissabte, 27 d'abril de 2024
Protestes

Nova marxa lenta de pagesos i ramaders del Pallars per continuar fent sentir el seu malestar

Desenes de tractors han col·lapsat l'N-260, principal via d'accés al Pallars Sobirà, entre Gerri de la Sal i Sort

Pallars Digital Gerri de la Sal | 10 de febrer de 2024 a les 08:33
La marxa lenta de tractors d'aquest divendres al seu pas per Baro | M. Lluvich / ACN
Els pagesos i ramaders del Pallars s'han continuat manifestant aquest divendres, aprofitant l'arribada de turistes a les comarques de muntanya, i han fet una reeixida marxa lenta amb tractors a la carretera N-260, entre Gerri de la Sal i Sort. Els manifestants s'han reunit a la població del municipi de Baix Pallars i han sortit en direcció Sort amb l'objectiu de complicar la circulació.

Els protagonistes de l'acció de protesta d'aquest divendres asseguren que no s'aturaran fins a comprovar de primera mà que les promeses del Govern comencen a donar els seus fruits. Protesten per la crisi que viu el sector agrari i reclamen solucions urgents. Diuen que els costos de producció els estan ofegant, denuncien l'excés de burocràcia i lamenten els greus efectes de la sequera


A banda de la marxa lenta del Pallars Sobirà, aquest divendres, aprofitant l'operació arribada de turistes per Carnaval, els manifestants han fet talls de carretera en altres punts del Pirineu, com per exemple a l'Alt Urgell i la Cerdanya, on pagesos i ramaders també s'han manifestat per les carreteres C-14 i N-260 respectivament.
 

La marxa lenta de tractors d'aquest divendres al seu pas per Baro. Foto: M. Lluvich / ACN


La d'aquest divendres és la quarta acció de protesta que han viscut les comarques pallareses des que es van iniciar les manifestacions ara fa una setmana. La primera marxa lenta va tenir lloc el dia 2 a la C-1412b al seu pas pel Port de Comiols, coincidint també amb l'inici del cap de setmana.
 
La segona va ser diumenge dia 4, durant l'operació tornada. En aquesta ocasió, la tractorada va provocar cues de fins a cinc quilòmetres a la C-13 entre la Pobla de Segur i Tremp. Totes dues accions van agafar per sorpresa els conductors.

Per últim, la tercera manifestació va tenir lloc amb talls a la carretera C-13 a Sort el dimarts dia 6, el mateix dia que pagesos i ramaders iniciaven les accions de protesta que acabarien col·lapsant Barcelona l'endemà mateix.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació