Dissabte, 27 d'abril de 2024
obres

Sort preveu inaugurar la nova biblioteca comarcal a inicis de primavera

Fins llavors, l’ajuntament ha anunciat que reobrirà l’antiga biblioteca com a espai d’estudi i punt TIC

Pallars Digital Sort | 8 de febrer de 2024 a les 11:30
La llum no va arribar a la nova biblioteca fins el passat 2 de febrer | Ajuntament de Sort
L'Ajuntament de Sort té previst obrir la nova biblioteca comarcal a inicis de la primavera a falta de solucionar els "petits serrells" que queden pendents en la recta final de l'obra. El consistori explica que fins aquest passat 2 de febrer l'equipament no tenia electricitat, mentre que els treballs de contractació dels subministraments, entre els quals el gas, s'han allargat més de mig any. Un fet, apunta, que ha "endarrerit innecessàriament el projecte".
 

Mentrestant, l'ajuntament ha anunciat que reobrirà l'antiga biblioteca el pròxim dijous 15 de febrer com a espai de lectura, d'estudi i punt TIC. L'horari d'aquest espai provisional serà de dilluns a divendres de 16:30h a 19:30h per tal que el personal també pugui dedicar temps a les tasques de la nova biblioteca.
 
Pel que fa a la nova biblioteca, les previsions d’obertura se situen ara en unes vuit setmanes aproximadament, és a dir que la inauguració podria tenir lloc de cara al mes d’abril. Tanmateix, el consistori alerta que aquesta previsió també pot variar en funció de les tasques pendents, entre les quals hi ha la catalogació del fons de la darrera edició de Lo Llumener, la col·locació de 9.000 volums, la instal·lació dels equips informàtics o el procés de selecció i contractació del nou personal tècnic.

A més, encara no s'ha tancat una data concreta i s’està parlant amb la Generalitat per tal de poder comptar amb representació de la conselleria de Cultura o del propi Govern de la Generalitat. Així mateix, l'Ajuntament de Sort ha tornat a demanar a tothom "una mica més de paciència", tot prometent que, ara sí, "estem en la recta final".
 

L'oposició lamenta tornar a l'antic immoble

Per la seva banda, els grups a l'oposició, Gent de poble Endavant per Sort, han agraït la reobertura "provisional" del servei de biblioteca, però lamenten que s'hagi hagut de tornar a l'antic immoble després de sis mesos tancat. Ho consideren una solució "molt precària", però sol·licitada amb insistència per ambdues formacions, perquè almenys permetrà comptar amb un "mínim servei".
 

Així i tot, tant Gent com Endavant s'han compromès a donar tot el suport a l'equip de govern per trobar els recursos econòmics necessaris per obrir la nova biblioteca "davant totes les administracions superiors".
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació