Dijous, 9 de maig de 2024
Esports

El CF Pobla treu un empat de mèrit contra el Bellpuig (3-3)

El CF Tremp trenca la bona ratxa empatant a Vallfogona (1-1), mentre que el CB Tremp sucumbeix davant el líder i l'arbitratge (106-83)

Tomàs Garcia Espot La Pobla de Segur | 29 de gener de 2024 a les 08:00
Tot i jugar amb 10 en els últims minuts, els poblatans van tirar d'orgull i ràbia per marcar l'empat | TGE
Empat amb regust agredolç del CF Pobla aquest diumenge contra el Bellpuig. Els poblatans van sortir amb ganes de menjar-se el partit des del primer minut amb un joc ràpid i un atac fulgurant. Els visitants, però, van marcar primer amb una jugada llampec i un bon barret que no va poder aturar el porter. Així i tot, sis minuts després els locals igualaven les tornes gràcies a un gran regat d'Uly, que servia el gol en safata a Llebot.

El Pobla tenia ganes de més, i just abans del descans Miki Molleví assistia Lluc Nieto per banda dreta, i el jove futbolista no perdonava el segon dels blanc-i-vermells. A la represa, les bones sensacions van continuar i els poblatans aconseguien encaixonar el rival. Malauradament, el Bellpuig encara tenia coses a dir, i al minut 59 enviava la pilota al fons de la xarxa després d'una centrada.

La igualtat entre els dos equips es mantenia mentre que la temperatura començava a escalar. Al minut 71 arribava la jugada clau del partit: una bona escapada del rival acabava amb un penal comès pel porter Mario David, que contra tot pronòstic veia la vermella directa. El Bellpuig no va desaprofitat l'ocasió, capgirant el marcador. Tanmateix, i tot i jugar només amb 10 jugadors, el Pobla treia la ràbia que li ha faltat en altres ocasions, i al 78 Miki Molleví aconseguia el tercer gol, que donava un punt sofert i de mèrit per als poblatans.

Ensopegada que els allunya del liderat

Mentrestant, el dissabte, el CF Tremp també s'enduia un punt agredolç del difícil camp del Vallfogona de Balaguer. En primer lloc, perquè els trempolins han trencat la bona ratxa de victòries que mantenien des del mes de novembre. I per l'altra, perquè els trempolins han marxat amb la sensació que els tres punts eren molt a tocar.

El gol de Jordi Ponsich al minut 32 encarrilava el partit, i la distància hauria pogut ampliar-se més si no fos per un segon gol anul·lat per fora de joc. A la segona meitat, tot i que el Tremp ha fet mèrits per allunyar-se en el marcador, la pilota no ha entrat. En contrapartida, la sort sí que ha anat de cara per als locals, que al 73 aconseguien l'empat. L'ensopegada dels trempolins -sumada a la victòria del líder Ponts- situa tres punts de diferència entre els dos equips, que s'enfronten al Pedrasanta el proper cap de setmana.

A Quarta Catalana, el FC Rialp es va endur una victòria fàcil, per la mínima a casa, contra l'Agramunt B gràcies a un solitari gol de Pau Vilajosana al minut 14. Els del Pallars Sobirà van dominar el partit durant els 90 minuts, i el rival gairebé no va ensumar la porteria. Així i tot, els locals van fallar cinc o sis ocasions clares que haurien pogut sentenciar el matx.

Derrota amb queixes per l'actuació arbitral

En bàsquet, el CB Tremp va caure per 106 a 83 contra el líder de la categoria, el Vallfogona de Balaguer, en un partit molt competit però marcat per l'actuació arbitral, segons ha lamentat l'entrenador del conjunt trempolí, Diego Roldán. A manca de dos minuts per acabar la primera meitat, els trempolins se situaven amb 35 a 36 favorable. A partir d'aleshores, però, el criteri dels col·legiats i els 16 triples dels locals van decantar la balança.

Fins a quatre jugadors del Tremp van acabar expulsats per arribar a les cinc faltes, mentre que el mateix entrenador va ser desqualificat amb dos tècniques. En declaracions a aquest diari, Roldán assegura que van acabar "escandalitzats". El cert és que la parella arbitral ja és coneguda per l'equip pallarès, i tot i que el club havia demanat prèviament que no xiulessin els seus partits, la petició no va ser escoltada.

"Podria haver estat igualtat, però es van carregar el partit", apunta Roldán. Malgrat la derrota, l'entrenador s'ha mostrat "super orgullós" dels seus jugadors, que "van donar la cara fins al final". Cal destacar les actuacions de Jordi Lloan (25 punts) i Xema (16), que van estar a un nivell molt gran, mentre que Ruben Rodríguez continua recuperant-se, i en va anotar 15. Per la seva banda, el CB Tremp B també va caure, en aquest cas a casa contra el Torregrossa (36 a 73).

RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Futbol - Tercera Catalana - Grup 15
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Futbol - Quarta Catalana - Grup 27
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Bàsquet - Primera Territorial - Grup 1
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Bàsquet - Segona Territorial - Grup 1