Diumenge, 28 d'abril de 2024
trànsit

Instal·len rètols lluminosos a l’N-260 a Montardit de Baix per regular la velocitat dels vehicles

Els veïns, que havien realitzat accions de protesta, aplaudeixen la mesura, però la veuen insuficient i reclamen més seguretat

Pallars Digital Montardit de Baix | 28 de desembre de 2023 a les 09:30
Un dels cartells instal·lats a l'entrada de Montardit de Baix | Veïns
L'Ajuntament de Sort ha col·locat dos rètols lluminosos a la carretera N-260 per regular la velocitat dels vehicles al seu pas per Montardit de Baix. La mesura, realitzada en col·laboració amb Carreteras del Estado, busca pacificar el trànsit en aquesta zona i garantir la seguretat dels vianants. Els dos radars indiquen la velocitat dels cotxes que entren al poble i alerten els conductors si superen els 50km/h.

 
L'acció ha estat celebrada pels veïns de Montardit, que porten més de 30 anys demanant que es reguli la velocitat en aquest tram de la N-260, i fa uns mesos, recordem, van dur a terme una acció de protesta per reclamar més seguretat. Així i tot, alerten que només és el primer pas, i continuaran demanant als conductors que respectin el límit de velocitat.
 
 
Afirmen que són molts els veïns -i també nens- que cada dia creuen "precàriament" la carretera. A més, lamenten que per ara "són pocs els qui fan cas d'aquests senyals". En aquest sentit, argumenten que la mesura "no és suficient" i que els veïns del poble "no han guanyat en seguretat".

 
Mentrestant, des de l'Ajuntament de Sort reconeixen que encara queda feina per fer, però han mostrat la seva satisfacció pels passos que s'estan prenent per tal de millorar la circulació i la seguretat als seus nuclis.
 
"Continuarem treballant de la mà de les autoritats competents per assegurar-nos que aquestes mesures tinguin impacte positiu", exposen. El consistori ha anunciat que després d'aquests dos radars, també se n'instal·laran dos més a la carretera C-13, al nucli urbà de Sort.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació