Diumenge, 28 d'abril de 2024
agricultura

La jornada agrària d'Asaja a Tremp reuneix mig centenar d'agricultors

El sector mostra la seva preocupació envers les polítiques agràries de la Unió Europea

Pallars Digital Tremp | 13 de desembre de 2023 a les 11:30
La trobada va tenir al restaurant La Canonja | Asaja Lleida
El sindicat Asaja Lleida va reunir dilluns a la tarda a Tremp mig centenar de professionals del sector agrari en una jornada dedicada a les novetats en les assegurances agràries, la PAC 2023-2027 i l'energia solar. L’acte va cloure amb un sopar de germanor de tots els assistents al restaurant La Canonja.


El president d'Asaja Lleida, Pere Roqué, va explicar la preocupació que hi ha en el sector per les polítiques agràries que s’estan duent a terme a la Unió Europea. En aquest sentit, va destacar que la UE "no té en compte l’agricultura del sud d’Europa i les seves produccions", on hi ha hagut un descens del 80% de la pluviometria respecte als últims cinc anys.
 
En el transcurs de la jornada, Francesc Chiquillo, tècnic agrari d’Asaja Lleida, es va centrar en la PAC 2024-2027. Mentrestant, Carles González, CEO de CALMGY, va exposar la situació de l’energia solar com un valor afegit. A més, Antoni Sedó, tècnic de Banasegur, va parlar de les assegurances agràries.

La inauguració de la jornada va anar a càrrec de l’alcaldessa de Tremp, Sílvia Romero, mentre que el subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, va cloure-la.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació