Dissabte, 27 d'abril de 2024
pedra seca

Veïns del Meüll participen en la reconstrucció d'un mur de pedra seca

L'objectiu de l'activitat ha estat donar a conèixer aquesta tècnica ancestral entre la població

Pallars Digital El Meüll | 29 de novembre de 2023 a les 10:51
Els participants al curs, durant la formació | Ajuntament de Castell de Mur
Més d'una trentena de persones han participat aquest passat cap de setmana en la reconstrucció d'un mur de pedra seca al Meüll, poble del municipi de Castell de Mur. Es tracta d'un curs organitzat conjuntament per l'Ajuntament de Castell de Mur i el Geoparc Orígens, i que ha comptat amb la necessària col·laboració de l'associació de veïns del Meüll i l'empresa Construccions Martí.

L'objectiu d'aquesta activitat ha estat donar a conèixer la tècnica ancestral de la pedra seca entre el veïnat, al mateix temps que s'ha aprofitat per recuperar un marge del camí del poble. El curs ha consistit en dos sessions de 13 hores en total i que també ha comptat amb refrigeri i un dinar per a tots els participants, que ha anat a càrrec de l'organització. L'Ajuntament de Castell de Mur ha manifestat que la intenció de repetir aquesta iniciativa en altres nuclis del municipi.

Patrimoni de la Unesco

Les construccions de pedra seca constitueixen un dels elements cabdals del patrimoni etnològic del món de la pagesia del nostre país i van ser declarades Patrimoni Cultural Immaterial de la Unesco l'any 2018.

Es tracta d'una tècnica de construcció tradicional i popular que es fa a partir de pedres encaixades sense l'ús de cap tipus d'argamassa per unir-les, només sorra seca per acabar d'omplir els buits que hi puguin quedar. 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació