Dissabte, 27 d'abril de 2024
fires

L'ovella Xisqueta tornarà a ser la protagonista de la Fira de Tardor de Sort

La mostra multisectorial amb productes km 0 tindrà lloc aquest cap de setmana

Pallars Digital Sort | 31 d'octubre de 2023 a les 12:30
La 18a Mostra d'Ovella Xisqueta i el 13è Concurs de Ganxo seran alguns dels plats forts de la fira | Ara Lleida
El proper cap de setmana del 4 i 5 de novembre, Sort acull una nova edició de la Fira de Tardor. La mostra multisectorial amb productes km 0, artesanies, i activitats festives i culturals tindrà, com és tradició, l'ovella de raça Xisqueta com a protagonista. La mostra de bestiar, juntament amb el concurs morfològic i de ganxo, així com el 13è Concurs de Ratafia seran els plats estrella de la fira.

A continuació, us detallem les activitats i els horaris de la Fira de Tardor d'enguany:
 

Divendres, 3 de novembre

Com a avantsala de la fira, divendres a les 10h del matí el Consell del Sobirà acollirà la jornada tècnica Experiències i possibilitats de maneig de pastures de muntanya. Viabilitat i reptes, organitzat per l’Escola Agrària del Pallars. En aquesta jornada es donaran a conèixer experiències de gestió de pastures de muntanya en diferents zones dels Pirineus.

A les 18h, el Castell Comtes del Pallars acollirà la 1a edició del Fira Fest. El col·lectiu Mai Tant Punks ha preparat una mostra dels diferents grups musicals del Pallars Sobirà. Abans, tindrà lloc una xerrada col·loqui sobre precarietat, mentre que a les 19h Black Foots Reeage protagonitzarà la sessió musical. Després del sopar popular, serà el torn de Sr. Festuc i el timbaler del Ruc, Torb, Special Breed, Gargall Fer, mentre que Nando on ta bass tancarà a la nit a les 2h de la matinada.
 
 

Dissabte, 4 de novembre

El dissabte, la jornada de fira donarà el tret de sortida a les 11h del matí amb la ballada de sardanes a la plaça Major. Durant tot el dia, el recinte firal acollirà l'exposició Jo pastor, mentre que també es podran recollir els mostres pel Concurs de Ratafia a l'estand de Recossira. A les 12:30h, a la plaça Caterina Albert, començarà l'espectacle per a tots els públics Els Secrets de Mr Stromboli.

A la mateixa hora, la sala de plens de l’Ajuntament de Sort acollirà la xerrada debat Com hem d’interpretar el canvi climàtic, amb Jofre Carniser, investigador del CREAF i professor d’Ecologia a la Universitat de Barcelona (UB). Una hora més tard, hi haurà un concert vermut a la plaça Major amb la banda lleidatana d'artistes polifacètiques i apassionades de la música folk.

 
Ja durant la tarda, de les 17 a les 19h, al poliesportiu Els Til·lers tindran lloc activitats esportives obertes a tots els infants dins l’especial BetulaFreestyle Fira de Tardor. Paral·lelament, de les 16:30 a les 19:30h, hi haurà jocs familiars a l'Espai Carpa, així com el 13è Concurs de Ratafia de la mà de l'associació Recossira i amb l'actuació de Pau de Pons.

Mentrestant, a les 17h, la plaça Major acollirà danses populars de la mà dels Esmolets de Sort, i a les 18:30h, als porxos del carrer Major, l'Associació Gastronòmica Lo Xut convida tothom al concert de Lo Gitano de Balaguer. Més tard, a les 19:30h, el cinema Els Til·lers projectarà el vídeo i la presentació de la BetulaFreestyle de la mà de la Federació Catalana d’esports d’hivern. Finalment, després que la plaça Major celebri el concert amb The Klassic Rock Show, el grup de teatre Tarambanes de Sort representarà l'obra No et vesteixis per sopar a les 22h de la nit a Els Til·lers.

 

Diumenge, 5 de novembre

El diumenge a les 10:30h, els Xafarrostolls i Esmolets, juntament amb l’ovella Xisqueta, protagonitzaran la cercavila itinerant pel recinte firal. A les 11h, a l'Espai Ovella Xisqueta del Parc del Riuet, tindran lloc les estrelles de la fira, la 18a Mostra d’Ovella Xisqueta, el 8è Concurs Morfològic Nacional d’Ovella Xisqueta i el 13è Concurs de Ganxo amb demostració de costums tradicionals de pasturatge.

Més tard, a les 13h, la plaça Caterina Albert acollirà l'espectacle de circ Espera de la companyia Eia. Una hora després, hi haurà un vermut musical a l'Espai Gastrofira. A la tarda, Ivan Caelles durà el seu monòleg Poldo a la plaça Major a les 16:30h. A les 18h, els Tarambanes representaran de nou la seva desena obra de teatre. Finalment, a les 19h, l'església de Sant Feliu acollirà el concert de violí, clarinet i teclats del Trio Korena.

 Consulta el programa sencer de la Fira de Tardor de Sort


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació