Diumenge, 28 d'abril de 2024
Fires

La Fira del Codony tornarà a omplir els carrers de Tremp aquest dissabte

La 22a edició de la mostra estarà acompanyada de la segona Fira d'Esports de Muntanya

Pallars Digital Tremp | 23 d'octubre de 2023 a les 16:00
La mostra porta sota el braç un ampli ventall d'activitats gastronòmiques | Ajuntament de Tremp
La 22a edició de la Fira del Codony tornarà a omplir els carrers de Tremp aquest dissabte, juntament amb la segona Fira d'Esports de Muntanya. La mostra d'enguany, emmarcada dins del festival gastronòmic Cordevi, porta sota el braç un amplíssim ventall d'activitats per a tots els públics que també tindran lloc el divendres i el diumenge. A continuació, us detallem els principals actes que es duran a terme del 27 al 29 d'octubre:

Divendres, 27 d'octubre


Divendres, i com a prèvia de la fira, la plaça de l'Església de Tremp acollirà un concert de Celobert, i una hora després, l'Epicentre projectarà el vídeo Tremp, camins a cop de Gravel, d'Edu Gásquez i David Riba.
 

Dissabte, 28 d'octubre


El dissabte donarà el tret de sortida amb la panxa plena i fent exercici. De les 8:30h a les 11h, se celebrarà l'esmorzar popular amb allioli de codony, llonganissa, pa torrat i vi del celler Vila Corona a la plaça Capdevila. A les 9:30h començarà la cursa popular Antoni Camarasa, amb sortida i arribada a la plaça del Mercat.

A les 11h tindrà lloc la inauguració oficial de la Fira del Codony i de la Fira d'Esports de Muntanya. Mentrestant, durant tot el matí hi haurà sortides guiades de test de les bikes i ebikes de les marques participants, així com un circuit infantil de BTT a l'aparcament de la plaça del Mercat. Una hora abans, a les 10h, s'iniciarà el 22è Concurs d'allioli de codony a la plaça Capdevila.
 
Tot plegat serà cobert en directe amb el programa especial que Ràdio Tremp realitzarà de les 11h a les 14h. Paral·lelament, també hi haurà lloc per a l'entreteniment: a les 11h, les 12h i les 13:30h, Laura Grané i Charo Campo oferiran l'espectacle pop up de teatre i dansa Entre vins. Mentrestant, a les 11:30h hi haurà un taller-tast d'olis d'oliva del Pallars, a càrrec d'Antònia Ninot de l'Institut de Recerca Tecnologies Alimentàries (IRTA), a la plaça Capdevila.

Al mateix lloc, però a les 13h, Jaume Badia conduirà un taller d'allioli de codony, i ja durant la tarda, a les 17h, la companyia Elquemaqueda oferirà l'espectacle infantil Antipasti. Més tard, a les 18:30h, se celebrarà la cercavila dels gegants Faciet i Bepeta, acompanyats de la Colla Xirigralles de Tremp i dels Malfargats de Pallars. Finalment, a les 19:30h es durà a terme el lliurament de premis del concurs d'allioli.
 
A més, durant tot el dia es podrà visitar l'exposició de fotografies Tardor pallaresa organitzada per l’alumnat de l’Escola d’Adults de Tremp, al safareig. De les 10 a 13h, tindrà lloc la 6a Trobada d’intercanvi de plaques de cava, a la Bodega Vins i Caves; i a les 18h, començarà la 25a edició del Festival de Tardor, Orgues de Ponent i del Pirineu, a la Basílica Mare de Déu de Valldeflors.

Dues hores més tard, a les 20h, el Mag Lari durà a l'Espai Cultural La Lira l'espectacle Strafalari, i ja durant la matinada, a les 5:30h, començarà la Festa Encodonya't, amb el grup Pascual & els Desnatats, DJ’s i molt més, al Poliesportiu del Casal.

Diumenge, 29 d'octubre


Pel que fa al diumenge, i també dins del programa del festival Cordevi, el celler El Vinyer de Fígols oferirà un aperitiu musical amb Guillem Roma

 Consulta el programa sencer de la Fira del Codony 2023


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació