Dissabte, 27 d'abril de 2024
salut

Les escoles d’Isona i Esterri d’Àneu s’uneixen al programa de promoció d’hàbits saludables

Ja són cinc els centres escolars pallaresos que apliquen aquesta iniciativa que promou una bona alimentació, higiene i cura del medi ambient

Pallars Digital Pallars | 18 d'octubre de 2023 a les 09:45
Enguany també s'han introduït dues temàtiques enfocades a les malalties emocionals i els transtorns de conducta alimentària | ICS
L'escola Aeso d'Isona i La Closa d'Esterri d'Àneu s'han sumat enguany al programa Infància i dieta mediterrània, una iniciativa impulsada per l’Institut Català de la Salut (ICS) per promoure els hàbits de vida saludables en alimentació, higiene i cura del medi ambient. Tot plegat, després de l'èxit de l'edició anterior, en la qual ja van participar les escoles de Tremp, la Pobla de Segur i Sort, juntament amb tres altres centres del Pirineu.

Així doncs, per tal d’estendre el programa a més escoles de la demarcació, s’han augmentat les persones referents amb tres noves professionals d’infermeria d’INFADIMED, que s’han format per desenvolupar el programa a les noves escoles.
 
Aquest any, a més, s’han introduït dues temàtiques noves, enfocades a l’augment de malalties emocionals i de trastorns de conducta alimentària en infants, que estan presents al programa durant els cursos de 5è i 6è.

Els responsables del programa asseguren que "és molt satisfactori veure com els nens aprenen del que veuen i és gratificant veure’ls participar en aquesta activitat amb alegria i entusiasme gràcies al Capità Vitamines, protagonista del programa INFADIMED".
 
El programa, dissenyat per l’infermer de l’ICS Jordi Fernández Blanco, també s’ha implantat amb èxit a altres escoles de Catalunya i ha incidit positivament en la prevenció del sobrepès infantil.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació