1 de 10
salut

Professionals de l’atenció primària del Pallars promouen els hàbits de vida saludables a les escoles

El programa "Infància i dieta mediterrània" es dirigeix als alumnes d’infantil de vuit escoles del Pirineu, entre les quals les de Tremp, Sort i la Pobla

Imatge de la formació al CAP de la Pobla de Segur | ICS
per Redacció, Pallars | 28 de setembre de 2022 a les 10:18 |
Una quinzena d’infermeres i infermers de l'atenció primària del Pirineu s'han format als CAP de la Pobla de Segur i la Seu d’Urgell per engegar aquest octubre el programa Infància i dieta mediterrània (INFADIMED) a vuit escoles de la Regió Sanitària. Es tracta d’un programa impulsat per l'Institut Català de la Salut (ICS), que promou els hàbits de vida saludables per lluitar contra l'obesitat infantil i la contaminació del medi ambient.

Les infermeres i docents del programa, Antònia Parra i Núria Gardeñes, expliquen que "l'objectiu és donar eines als infants perquè puguin decidir què és més beneficiós per a la seva salut i per al medi ambient, i ho fem a través de material lúdic i pel·lícules".


La formació començarà en forma de pla pilot a partir de l’octubre, dos cops per trimestre, a un total de vuit escoles de la Seu d’Urgell, el Pont de Suert, Oliana, Tremp, la Pobla de Segur i Sort. Concretament, aquest curs la formació anirà dirigida a alumnes de P3, P4 i P5 i el curs que ve s’ampliarà als alumnes de primer de Primària.

"L’obesitat infantil és el problema de salut més freqüent als països industrialitzats i el que més comorbiditat associa, a curt i a llarg termini, fins a convertir-se en un dels problemes de salut pública més greus del segle XXI", afegeixen. Per fer-hi front, el programa INFADIMED educa els infants perquè adquireixin hàbits de vida saludables i alimentació equilibrada.


El programa, dissenyat per l’infermer de l’ICS Jordi Fernández Blanco, ja s’ha implantat amb èxit a altres escoles de Catalunya i ha incidit positivament en la prevalença del sobrepès infantil.


Altres notícies que et poden interessar 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació