Dissabte, 27 d'abril de 2024
Ramaderia

Esterri d'Àneu es prepara per a una nova edició de la Fira de Santa Teresa

La mostra, que se celebra aquest cap de setmana, tindrà com a plats forts les subhastes i els concursos de Vaca Bruna i Cavall Pirinenc català

Pallars Digital Esterri d'Àneu | 17 d'octubre de 2023 a les 12:43
Un ramader menant un cavall en una edició anterior de la fira | Turisme Valls d'Àneu
Esterri d'Àneu ja ho té tot a punt per a una nova edició de la Fira de Santa Teresa, que se celebrarà aquest cap de setmana. La mostra començarà divendres, amb l'arribada del bestiar al Recinte Firal, i continuarà durant el dissabte i el diumenge, amb les subhastes i concursos de Vaca Bruna i Cavall Pirinenc català com a plats estrella.

Dissabte

 
La Fira donarà el tret de sortida oficial a les 9h del matí, amb l'entrega d'acreditacions dels ramaders que vulguin adquirir animals a la subhasta. Una hora més tard, tindrà lloc el tast de carn de vedella Bruna dels Pirineus, mentre que de les 11:30 a les 20h se celebrarà la 20a Subhasta Autonòmica de vedells i vedelles de Raça Bruna dels Pirineus.
 
A més, durant tot el matí també es realitzarà el 42è Concurs Comarcal de Raça Bruna dels Pirineus. En acabar la subhasta, tindrà lloc l'entrega dels premis i el sorteig de Fira. A les 18:30h de la tarda, la Quadra de Casa Gassia acollirà la ponència i el debat De la domesticació del cavall a la reivindicació de les races autòctones actuals (entre l’equitació, la tracció i la producció animal).

Diumenge

 
L'endemà serà el torn dels cavalls. A les 10h del matí començarà l'exposició de Cavall Pirinenc Català, i mitja hora més tard, el tast de carn de poltre. A les 11h donarà el tret de sortida el 28è Concurs de raça Cavall Pirinenc Català. Després de l'entrega de premis, a les 14h es durà a terme el sorteig de fira.
 
Mentrestant, durant tot el matí hi haurà mercat de productes artesans, ramaders i mercaderia general al costat del recinte firal. Per altra banda, l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu oferirà visites guiades amb entrades 2x1. Seran dissabte d'11 a 14h i de 17 a 19h.

 Consulta el programa sencer de la Fira Ramadera de Santa Teresa 2023 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació