Dissabte, 27 d'abril de 2024
gastronomia

Quatre formatgers pallaresos s'enduen set medalles de la Fira de Sant Ermengol de la Seu d'Urgell

Montsent de Pallars, Formatges de Pallars, Casa Mateu de Surp i Formatges Vilavella sumen un or, quatre plates i dos bronzes

Pallars Digital La Seu d'Urgell | 16 d'octubre de 2023 a les 11:49
A la Fira hi han participat un total de 49 formatgeries artesanes | Fira Sant Ermengol
Quatre formatgeries del Pallars han aconseguit, per segon any consecutiu, diversos èxits al 29è Concurs de Formatges Artesans del Pirineu, que ha tingut lloc aquest cap de setmana durant la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell. En total, els productors de formatges pallaresos han sumat quatre medalles.
 
Formatges de Pallars, per la seva banda, ha obtingut la medalla de bronze pel formatge Monares en la categoria llet de vaca, quallada àcida; i també s'ha penjat la medalla de plata amb el seu tupí de ratafia.
 
Per la seva banda, la formatgeria Montsent de Pallars, de Rialp, s'ha coronat amb l'or gràcies al seu iogurt d'ovella, i assolint també la segona posició en la categoria de llet d'ovella, quallada àcida, pel formatge Colomina.

Del mateix municipi, Casa Mateu de Surp ha obtingut la medalla de bronze amb el formatge de llet d'ovella quallada Serrat Fumat, i una altra medalla de plata amb el formatge de pasta cuita o semicuita Fregat amb cervesa de la Fàbrica Ctretze de la Pobla de Segur. Finalment, Formatges Vilavella de Basturs s'ha endut una medalla de plata pel seu formatge blau de Vilavella.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació