Quatre formatgeries del Pallars han aconseguit, per segon any consecutiu, diversos èxits al
29è Concurs de Formatges Artesans del Pirineu, que ha tingut lloc aquest cap de setmana durant la
Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell. En total, els productors de formatges pallaresos han sumat quatre medalles.
Formatges de Pallars, per la seva banda, ha obtingut la medalla de
bronze pel formatge
Monares en la categoria llet de vaca, quallada àcida; i també s'ha penjat la medalla de
plata amb el seu
tupí de ratafia.
Per la seva banda, la formatgeria
Montsent de Pallars, de Rialp, s'ha coronat amb l'
or gràcies al seu
iogurt d'ovella, i assolint també la segona posició en la categoria de llet d'ovella, quallada àcida, pel formatge
Colomina.
Del mateix municipi,
Casa Mateu de Surp ha obtingut la medalla de bronze amb el formatge de llet d'ovella quallada
Serrat Fumat, i una altra medalla de plata amb el formatge de pasta cuita o semicuita
Fregat amb cervesa de la
Fàbrica Ctretze de la Pobla de Segur. Finalment,
Formatges Vilavella de
Basturs s'ha endut una medalla de plata pel seu formatge blau de Vilavella.
Altres notícies que et poden interessar
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-la, necessitem el suport de persones com tu.
Subscriu-t'hi