Dissabte, 27 d'abril de 2024
arqueologia

Nova campanya arqueològica al Castelló Sobirà de Sant Gervàs

Les tasques donaran continuïtat als treballs realitzats els anys anteriors i tenen com a objectiu conèixer les característiques del nucli d’hàbitat que es va formar als peus del castell

Pallars Digital Gavet de la Conca | 20 de setembre de 2023 a les 09:53
Arqueòlegs treballant a l'entorn del castell al juny del 2022 | Ajuntament de Gavet de la Conca
L’equip d’arqueòlegs del Laboratori d’Arqueologia Medieval de la Universitat de Barcelona (LAMUB) ha iniciat aquesta setmana una nova campanya arqueològica al Castelló Sobirà de Sant Gervàs. Els treballs, que s'allargaran fins al dia 29, s’emmarquen dins el projecte quadriennal de recerca De ipsos kastellos: hàbitat i fortaleses de muntanya a la Catalunya medieval (s. IX-XIII), dirigit per Marta Sancho.

Les tasques consistiran en donar continuïtat als treballs que es van realitzar els anys anteriors, i que tenen com a objectiu conèixer les característiques del nucli d’hàbitat que es va formar als peus del castell, veure el seu urbanisme i comprendre com s’accedia al dir castell des del poblat.

 
En el marc del mateix projecte, aquest mes setembre també s'ha intervingut al Castell de Mur, on l'equip de Marta Sancho ha trobat evidències d'un antic poblat anterior a aquesta fortalesa del segle XI. D'altra banda, les excavacions al Castelló Sobirà compten amb els permisos i finançament del Departament de Cultura, el Geoparc Orígens, el Consell Comarcal del Pallars Jussà i l’Ajuntament de Gavet de la Conca.
 
En paral·lel, el consistori ha iniciat les obres de rehabilitació del castell amb un pressupost de 208.229,21 euros. El projecte té una durada prevista de quatre mesos i se centra en l’excavació arqueològica, la consolidació de les estructures, la millora de la seguretat, així com en la delimitació i l’adequació de les restes del castell per a la visita, marcant itineraris segurs i fent més accessible el conjunt. L'obra està finançada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Leader i la Diputació de Lleida.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació