Diumenge, 28 d'abril de 2024
Medi natural

Vuit denúncies per acampar fora de l'horari permès a l'estany de Sotllo

Al Parc Natural de l’Alt Pirineu l'acampada és permesa de 20h a 8h i només una sola nit al mateix lloc

Pallars Digital Alins | 5 de setembre de 2023 a les 08:25
Intervenció dels Agents Rurals a l'estany de Sotllo | Agents Rurals
Els Agents Rurals han realitzat fins a vuit denúncies les últimes setmanes per acampar fora de l'horari permès a l'estany de Sotllo, al terme municipal d'Alins. Les intervencions s'han fet gràcies al Grup de Suport Aeri (GSA) del cos i s'han efectuat dins els límits del Parc Natural de l'Alt Pirineu, on l'acampada només és permesa de 20h a 8h i una sola nit al mateix lloc.
 
L'estany de Sotllo és d'origen glacial i està situat a la capçalera de la Vall Ferrera, als peus de la Pica d'Estats, a una altitud de 2.343 metres. És, per tant, un paratge molt freqüentat per excursionistes i senderistes que fan el cim més alt de Catalunya, però també per aquells que prefereixen fer una ruta més assequible per la zona.

Un estiu amb molts serveis


Aquest ha estat un estiu força intens pels Agents Rurals, amb diverses actuacions al Pallars. Entre elles destaquen les quatre rompudes de terreny a Isona i Gavet de la Conca, les cinc denúncies per fer foc al medi natural o els 12 vehicles denunciats en una setmana per circular camp a través pel Parc Natural de l'Alt Pirineu.

Els agents també van haver de denunciar dos grups d'excursionistes per banyar-se en llacs del Parc Nacional d'Aigüestortes. A més, recordem, enguany al Pallars s'ha registrat una agressió, la que va succeir a la Vall de Bonabé, quan un motorista va agredir un vigilant del Parc Natural de l’Alt Pirineu.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació