Diumenge, 28 d'abril de 2024
medi natural

Denuncien dos grups d'excursionistes per banyar-se en llacs del Parc Nacional d'Aigüestortes

L’objectiu de la restricció en aquests indrets és preservar l'equilibri dels ecosistemes d'alta muntanya

Tomàs Garcia Espot Espot | 14 d'agost de 2023 a les 09:27
Imatge d'un dels grups d'excursionistes sancionats | Agents Rurals
Els Agents Rurals han denunciat aquest diumenge dos grups d'excursionistes per banyar-se en llacs del Parc Nacional d'Aigüestortes on aquesta activitat està totalment prohibida. Tal com ha concretat fonts del cos a Pallars Digital, totes dues sancions s'han produït al municipi d'Espot.

Els agents recorden que la prohibició del bany en aquests indrets alta muntanya té com a objectiu preservar l'equilibri dels ecosistemes d'alta muntanya. En aquest sentit, i coincidint amb el període de més alta afluència de visitants durant l'estiu, els Agents Rurals han fet una crida a gaudir del medi natural amb civisme i respectant l'entorn.
   
Arran d'aquestes dues denúncies, el Parc Natural de l'Alt Pirineu ha recordat que als estanys pirinencs hi ha una notable diversitat d'espècies. Des d'organismes que viuen a l'aigua com algues, fins a plantes, mol·luscs, cucs, insectesamfibis i ocells que poden patir la presència i l'acció humana.

A més, exposen que el bany en aquests estanys podria afectar, per exemple, la reproducció d'algunes de les espècies. Hi ha risc d'aixadar els ous diminuts i les larves d'amfibis, mentre que les cremes solars, els repel·lents d'insectes, o bé els fongs de la pell poden matar ràpidament quan es dissolen en l'aigua.
 

20 persones denunciades per circulació prohibida

 
D'altra banda, durant aquest estiu els Agents Rurals també han intensificat els controls de circulació motoritzada i l'afluència de persones en diferents indrets del Pirineu per tal de preservar l'entorn. En aquest sentit, s'ha prioritzat la vigilància a Aigüestortes, el Parc Natural de l'Alt Pirineu i el de Cadí-Moixeró.

En total, s'han denunciat fins a 20 persones per circular camp a través o per vials prohibits al Pallars Sobirà, l'Alta Ribagorça i la Cerdanya, tal com han detallat a aquest diari fonts dels Agents Rurals.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació