Dissabte, 27 d'abril de 2024
medi natural

Els Agents Rurals interposen cinc denúncies al Pallars per fer foc al medi natural

Les actuacions s’han efectuat en el marc dels controls rutinaris per prevenir els incendis forestals

Tomàs Garcia Espot Pallars | 31 d'agost de 2023 a les 11:38
Imatge del fogó de gas d'una de les persones denunciades | Agents Rurals
Els Agents Rurals han interposat vuit denúncies durant les últimes dues setmanes al Pirineu per fer foc al medi natural, de les quals cinc han tingut lloc al Pallars. Les sancions s'han produït durant les inspeccions diürnes i nocturnes que els agents han realitzat de les activitats que poden causar un incendi forestal.

Tal com han confirmat a Pallars Digital fonts dels cos mediambiental de la Generalitat, dues de les cinc denúncies de les comarques pallareses s'han produït al Pallars Jussà, i les tres restants al Pallars Sobirà.
   
Concretament, una de les sancions ha sigut per utilitzar un fogó de gas. En aquest sentit, els Agents Rurals recorden que utilitzar-lo en terreny forestal o a menys de 500 metres està prohibit. 

 
Paral·lelament, durant els darrers dies s'està intensificant la vigilància en les zones on hi ha hagut més concentració de llamps degut a les tempestes. El motiu és que els últims quatre incendis forestals declarats al Pallars, tots ells en poc més d'una setmana, han estat causats per descàrregues elèctriques. L'últim, a Hortoneda, va cremar 1.600 metres quadrats de bosc.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació