Diumenge, 28 d'abril de 2024
agressió

Un motorista agredeix un vigilant del Parc Natural de l’Alt Pirineu a la Vall de Bonabé

Els fets van tenir lloc divendres a la tarda en una pista on no és permès el trànsit de vehicles motoritzats

Pallars Digital Alt Àneu | 8 d'agost de 2023 a les 09:54
Un control dels Mossos d'Esquadra al Parc Natural de l'Alt Pirineu, en una imatge d'arxiu | Mossos d'Esquadra
Un vigilant del Parc Natural de l'Alt Pirineu va ser agredit divendres passat per un motorista en una pista de la Vall de Bonabé, al terme municipal d'Alt Àneu. Tal com informen des del Departament d'Acció Climàtica, els fets van tenir lloc en una zona on no és permès el trànsit de vehicles motoritzats, i després que el vigilant alertés l'home de la infracció que estava cometent.

A conseqüència de l'agressió, concreten fonts del Departament, l'home va resultar ferit lleu, la qual cosa ja ha estat denunciada davant dels Mossos d'Esquadra. En aquest sentit, Acció Climàtica ha recordat que actes incívics com aquest no tenen lloc als espais naturals, i demana un accés responsable per tal d'aconseguir un bon equilibri entre el gaudi de la natura i la seva protecció.

 
Per altra banda, el director de Polítiques Ambientals i Medi Ambient, Marc Vilahur, ha assegurat que "el Departament està fent un esforç important per promoure un ús més cívic dels espais naturals protegits i recomana als visitants que abans de visitar qualsevol Parc s'informin sobre la situació, sobretot ara a l'estiu, on el risc d'incendi és més alt i hi poden haver restriccions d'accés".
 
Precisament, i davant l'activació del Pla Alfa 3 per risc d'incendi, Acció Climàtica ha fet una crida a la responsabilitat, tot demanant als usuaris que segueixin les indicacions dels vigilants, del personal dels parcs naturals i els Agents Rurals. Tot plegat, després que també s'hagin detectat que nombroses persones no havien fet cas de les restriccions d'accés per perill de foc al Parc Natural del Cap de Creus.

En el cas de la Vall de Bonabé, recordem, la zona ha tornat a regular l'accés de vehicles 4x4 fins a l'11 de setembre per garantir la protecció acústica. Això significa que l'accés de motos, quads i buggies no elèctrics està restringit excepte per als veïns de l'EMD d'Isil i Alós i els vehicles autoritzats.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació