Dilluns, 29 d'abril de 2024
Meteorologia

Una esllavissada talla un dia la carretera C-147 entre Isavarre i Borén

Les fortes pluges provoquen diversos problemes al Pallars Sobirà, mentre al Jussà s'han superat els 42ºC

Jordi Ubach Llorens Isavarre | 24 d'agost de 2023 a les 09:59
Estat en què ha quedat la carretera C-147 | @xavialtaneu
Una forta tempesta ha provocat aquest dimecres al vespre diversos problemes al Pallars Sobirà. El més important, l'esllavissada de pedres, aigua i fang que ha tallat durant aproximadament 24 hores la carretera C-147 entre Isavarre i Borén, al terme municipal d'Alt Àneu, entre els punts quilomètrics 131 i 133. Aquest dijous al matí la carretera seguia tallada, segons ha informat el Servei Català de Trànsit.
 
Les pluges intenses van deixar pedra de grans dimensions en diferents indrets de la comarca, com és el cas de Borén, mentre que a Esterri d'Àneu hi van caure 27 litres de pluja, amb un descens del termòmetre de fins a 18 graus, segons informa Segre. A Isavarre, per la seva banda, s'hi van acumular fins a 35 litres.
 

Se superen els 42ºC al Pallars Jussà


D'altra banda, i pel que fa a les temperatures, al Pallars Jussà es van superar ahir els 42ºC. Va ser a Llimiana, on es van assolir els 42,3ºC en el dia més calorós del que portem d'estiu. Una xifra que es queda a només vuit dècimes del rècord històric de temperatura màxima al Pallars, que ostenta Sant Romà d'Abella amb els 43,1ºC assolits ara fa dos anys.

L'ambient extremadament càlid ha portat els Agents Rurals a ampliar un dia més les restriccions a activitats a l'aire lliure per minimitzar el risc d'incendis. Al Pallars, recordem, són sis els municipis afectatsAbella de la Conca, Castell de Mur, Gavet de la Conca, Isona i Conca Dellà, Llimiana i Sant Esteve de la Sarga.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació