Dissabte, 27 d'abril de 2024
onada de calor

Prohibit fer foc en espais oberts i suspeses les activitats de lleure en zones forestals per l'alt risc d'incendi

Les restriccions han entrat en vigor aquest dimarts als sis municipis del Pallars Jussà on s'ha activat el nivell 3 del Pla Alfa

Pallars Digital Pallars Jussà | 22 d'agost de 2023 a les 08:39
Un agent rural obrint un cartell que prohibeix el pas al Montsec | A. Berga / ACN
El Govern ha aprovat aquest dilluns un seguit de mesures davant l'elevat risc d'incendis en algunes zones del territori. A partir d'aquest dimarts i fins divendres, entre d'altres, queda prohibit encendre foc en tota mena d'espais oberts, en les àrees de descans de la xarxa de carreteres i en les zones recreatives i d'acampades.

Al Pallars, la mesura ha entrat en vigor als sis municipis del Jussà on des de dilluns a la mitjanit s'ha activat el nivell 3 del Pla Alfa pel perill d'incendi alt o extrem. Els afectats, recordem, són Abella de la Conca, Castell de Mur, Gavet de la Conca, Isona i Conca Dellà, Llimiana i Sant Esteve de la Sarga.

 
També es prohibeix l'ús de material pirotècnic, llençar o abandonar objectes de combustió o que puguin provocar un incendi, i queden suspeses totes les activitats de lleure i esportives en el medi natural. A banda, Protecció Civil ha activat l'alerta del pla Procicat per calor molt intensa fins divendres.
 
Les mesures s'han aprovat en el marc de la reunió del Consell Assessor del Pla Infocat, que ha estat presidida pel conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena. Les restriccions, que seran efectives fins a les 00:00 hores del divendres 25, s'apliquen en tots aquells municipis inclosos en el mapa de perill d'incendi forestal del departament d'Acció Climàtica que es troben en perill molt alt o extrem, així com els que tinguin activat el nivell 3 del Pla Alfa dels Agents Rurals. El Govern ha informat que el llistat de municipis pot variar diàriament.
 
Per ara, hi ha una trentena de comarques en risc alt o molt alt d'incendi forestal. Protecció Civil ha fixat el nivell 3 del Pla Alfa en 70 municipis de 13 comarques amb un perill molt alt o extrem d'incendis, ha elevat a 35 les comarques al nivell 2 amb un perill alt o molt alt, i n'ha deixat 4 al nivell 1, amb un perill alt o moderat. Les úniques comarques que han quedat, per ara, fora de les restriccions són de la zona de l'Alt Pirineu i l'Aran, i també algunes comarques de Ponent.
 
A banda de la prohibició de fer foc i de les activitats de lleure, l'executiu català també ha acordat la suspensió de les obres i intervencions a la xarxa interurbana de carreteres i als seus vorals; la restricció de l'ús de bufadors, serres radials i similars a menys de 500 metres de zona forestal i a menys de 50 metres de terrenys agrícoles; la prohibició de la circulació del transport dels productes forestals dins del bosc entre les 13 hores i les 20 hores; i la limitació de la circulació motoritzada en el medi natural dels municipis en qüestió.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació