Dilluns, 29 d'abril de 2024
trànsit

Els veïns de Montardit de Baix es mobilitzen per reclamar més seguretat a la N-260 al seu pas pel poble

En la concentració d'aquest dissabte intentaran que tots els vehicles circulin a 50 quilòmetres per hora dins de la localitat

Pallars Digital Montardit de Baix | 28 de juliol de 2023 a les 11:47
La carretera parteix en dos el poble, però els veïns no tenen una opció segura per travessar-la | GSV
Els veïns de Montardit de Baix es mobilitzaran aquest dissabte per reclamar més seguretat a la carretera N-260 al seu pas per aquest poble del municipi de Sort. La concentració coincidirà amb una alta afluència de vehicles que pugen al Pallars aprofitant el cap de setmana.
 
 
En aquest sentit, i mitjançant un pica-pica popular, els manifestants intentaran que tots els cotxes que passin per Montardit circulin a 50 quilòmetres per hora. És la velocitat màxima permesa dins d'aquest nucli, però els veïns lamenten que en la majoria dels casos, aquest límit no és respectat, posant en risc la seguretat dels vianants.

Un tram molt perillós per als vianants

 
Aquesta reivindicació també està íntimament a la demanda de la millora de la carretera, que parteix el poble en dues meitats. A més, els seus habitants no tenen una opció per travessar la via amb seguretat, i denuncien que "no queda clar" com entrar o sortir de cada costat del poble.

Els veïns de Montardit alerten dels nombrosos accidents que han ocorregut durant les últimes tres dècades, alguns d'ells molt greus, i fins i tot amb víctimes mortals. En aquest sentit, alerten que molts infants han de creuar a diàriament la carretera per poder accedir al transport escolar, i en molts casos ho fan sols.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació