Dilluns, 29 d'abril de 2024
mentoria

El Jussà impulsa un programa de mentoria social amb persones joves nouvingudes

"Guaret Jussà" ha inclòs quatre parelles formades per mentors i mentores voluntàries i persones joves nouvingudes

Pallars Digital Tremp | 23 de juny de 2023 a les 12:01
Diversos joves i els seus mentors i mentores en durant la jornada de tancament | CCPJ
El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha impulsat un programa de mentoria social amb persones nouvingudesGuaret Jussà és un projecte d'intervenció social que promou relacions d'acompanyament entre persones adultes establertes al territori i joves nouvinguts, per facilitar l’arrelament al Pallars mitjançant el voluntariat.

Les parelles de mentoria han fet trobades de caràcter informal setmanalment o quinzenalment en espais públics amb l’objectiu de construir un vincle compartint mitjançant activitats variades com la descoberta de l’entorn de la comarca i els municipis, activitats lúdiques, espais d’intercanvi cultural i d’idiomes. També s’han generat contextos d’acompanyament en diferents àmbits més enllà del suport que duu a terme la xarxa de professionals.

L’any 2020 es va fer una primera edició d’aquest projecte de mentories socials que va quedar interromput per la pandèmia. Tenint en compte la curta, però bona acollida que va tenir la iniciativa, s’ha programat una segona edició. El 2022 l’equip tècnic del projecte va rebre una formació específica, impartida per l’Associació Punt de Referència, entitat pionera en l’aplicació de la mentoria social a Catalunya.

El passat 19 de juny es va dur a terme l’acte de tancament del projecte Guaret Jussà a Tremp, on es van trobar les diferents parelles que durant uns mesos han compartit experiències. El projecte ha tingut una molt bona acollida a la comarca, per la qual cosa es planteja per més endavant una nova edició del projecte de voluntariat.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació