Divendres, 19 d'abril de 2024
restauració

El Pallars acollirà un nou cicle sobre restauració sostenible

La primera sessió començarà dilluns que ve a la Fàbrica de Licors Portet i girarà entorn a la gestió del personal

Pallars Digital Pallars | 7 de juny de 2023 a les 10:23
Imatge d'una sessió realitzada al Tros de Sort | Ajuntament de Tremp
El pròxim dilluns 12 de juny  arrenca un nou cicle de jornades Al teu gust adreçades a les empreses de l'hoteleria i la restauració. La primera sessió girarà entorn de les problemàtiques reals de la gestió de recursos humans als restaurants (manca de personal, importància de la formació i gestió de persones, etc.) i com hi impacten les circumstàncies actuals (inflació, despoblament rural, entre altres). 

S'hi abordarà aspectes com la captació del personal necessari per a la restauració i com fidelitzar-lo. Conduirà la sessió Juan Mediavilla, un dels principals referents i amb un llarg reconegut en la gestió i formació de sala. Aquesta és la primera de les quatre jornades en què s'estructura el cicle. L'objectiu general és construir un espai de reflexió conjunta pel que fa a les creixents preocupacions socials i ambientals i el paper que hi podem tenir a escala individual i col·lectiu des del sector de la restauració.
 
Les tres sessions restants tindran lloc a la tardor i seran El malbaratament alimentari: recursos per fer-hi front; Els productes de proximitat, la clau de la sostenibilitat i Bones pràctiques de sostenibilitat a la restauració. Així, a través d'aquests temes davant dels quals les empreses es poden responsabilitzar, analitzarem de quina manera és possible donar-hi resposta.

El cicle l'organitzen els ajuntaments de Tremp i Sort a través del programa Al teu gust, aliments del Pallars, Sobirà Dinàmic i en col·laboració amb la Xarxa d'Intercanvi de Coneixements Agroalimentaris (XICA). Compten també amb l'expertesa de la Fundació Alícia que és la responsable d'estructurar el contingut de les sessions.
 
Aquestes jornades, així com les que ha vingut organitzant el programa Al teu gust, aliments del Pallars darrerament, tenen lloc en espais singulars dels Pallars, concretament en obradors, espais de tast o sales d'empreses agroalimentàries. D'aquesta manera es vol posar en valor i donar a conèixer les petites empreses de muntanya que desenvolupen els seus negocis a les comarques rurals. En aquesta ocasió, serà a la fàbrica de Licors Portet de la Pobla de Segur.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació