Dijous, 25 d'abril de 2024
Homenatge

El Parlament homenatja Antoni Flores, un diputat «amb el Pirineu i el Pallars sempre al cor i al cap»

La cambra catalana ha guardat un minut de silenci en record del regidor de l'Ajuntament de Tremp traspassat fa una setmana

Pallars Digital Barcelona | 31 de maig de 2023 a les 11:38
Els diputats aplaudint en record de Flores, amb una rosa blanca ocupant el seu escó | Marc Puig Pérez
El Parlament de Catalunya ha rendit homenatge aquest matí al diputat i regidor republicà de l'Ajuntament de Tremp Antoni Flores, traspassat de manera sobtada el dilluns de la setmana passada als 60 anys d'edat. A l'inici del ple, s'ha col·locat una rosa blanca a l'escó que fins ara ocupava el pallarès, i que ha precedit una ovació dempeus de tots els diputats presents a la cambra catalana.
 
Posteriorment, el president del grup parlamentari d'ERC, Josep Maria Jové, ha pronunciat des del faristol un discurs en record del diputat desaparegut. Jove ha fet pal·lesa la "incredulitat i la injustícia" que molts van sentir en conèixer la tràgica notícia. En aquest sentit, ha agraït a la resta de grups parlamentaris el suport i les mostres de condol. "Aquesta allau de solidaritat només la poden aconseguir persones com l'Antoni", ha afegit.
 
Així mateix, Jové ha destacat la "senzillesa" de Flores, així com el seu "arrelament a la terra". L'ha descrit com "un home bo, un home discret, una bona persona i un diputat amic de molts diputats". També l'ha considerat com algú "amb el Pirineu i el Pallars sempre al cor i al cap", i com una "persona clau". "I per això, ha dit, l'absència és més dolorosa i molt dura".

En aquest sentit, el president d'ERC al Parlament ha recordat la capacitat de treball i la constància d'Antoni Flores. "Poc soroll i molta feina". Per això, afirma, cal "agafar-li el relleu i convertir-lo en esperança". Per tot plegat, ha sentenciat, "que el millor homenatge, Toni, sigui la victòria que batallaves incansable. Per la independència i la justícia social". Unes paraules que han precedit un minut de silenci en record del diputat pallarès.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació