16 d'abril de 2024
obituari

Mor Antoni Flores, regidor de Tremp i diputat al Parlament de Catalunya

El president comarcal d'ERC al Pallars Jussà ha mort sobtadament aquest dilluns al vespre als 60 anys d'edat

Jordi Ubach Llorens Tremp | 22 de maig de 2023 a les 21:09
Antoni Flores, en imatge d'arxiu, a la rambla de Tremp | ERC
El regidor i segon tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Tremp per ERC i diputat al Parlament de Catalunya, Antoni Flores i Ardiaca, ha mort sobtadament aquest dilluns a la tarda als 60 anys d'edat, segons ha pogut confirmar Pallars Digital de fonts del partit republicà. L'autòpsia haurà de determinar les causes de la mort de Flores, que patia una pneumònia. El trempolí era el número 6 de la candidatura d'ERC a l'Ajuntament de Tremp a les eleccions municipals del 28 de maig.

Nascut el 7 de febrer de 1963, Flores era enginyer tècnic industrial mecànic i havia cursat un postgrau en riscos laborals. Va exercir com a professor de dibuix tècnic i tecnologia a l'Institut de la Pobla de Segur entre 1991 i 2003. Es va iniciar en la política al 1991, data a partir de la qual va ser militant a ERC. El 2015 va ser regidor de Serveis, Obres i Urbanisme a l'Ajuntament de Tremp, mentre que en aquest segon mandat, des de 2019 fins l'actualitat, era segon tinent d'alcalde i també regidor d'Hisenda i Patrimoni.

Escollit diputat arran de les eleccions del 14 de febrer de 2021, Flores formava part de les comissions parlamentàries d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Món Rural; Peticions, Salut i Justícia. Fins fa dos anys també havia sigut vicepresident primer del Consell Comarcal del Pallars Jussà, càrrec que va deixar després d'obtenir l'escó a la cambra catalana. Per altra banda, des del 2012 ostentava la presidència de la secció comarcal d'ERC del Pallars Jussà.
 
La presidenta suspesa del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, ha estat la primera en expressar el seu condol mitjançant Twitter. També ho ha fet el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i Esquerra Republicana de Catalunya, partit on militava des de fa més de 30 anys. Les mostres de condol s'han anat succeïnt des del món polític català i pallarès, ja sigui de companys d'ERC o d'altres partits, com d'aquells que compartien escó al Parlament amb el finat. 
 

És el cas de Sílvia Romero o Jeannine Abella, també diputades pallareses, escollides, com Flores, als comicis del 2021.
   
Alhora, els republicans han volgut expressar el seu "profund agraïment i reconeixement" al difunt, de qui han destacat el seu compromís amb el servei públic i els valors del partit. Era, han dit, un "treballador incansable per la seva gent, la seva terra i el seu país, sempre des de la discreció, la constància i la perseverança. El trobarem a faltar", han conclòs en l'escrit.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació