Divendres, 19 d'abril de 2024

Gent de Poble decidirà qui governa a Sort, però primer parlarà amb els altres dos partits

L'agrupació d'electors va afirmar abans de les eleccions que donaria suport a la llista més votada, però el cap de llista, Albert Baqueró, assegura que "no hi ha res lligat"

Tomàs Garcia Espot Sort | 31 de maig de 2023 a les 09:07
L'agrupació d'electors ha entrat amb força a l'Ajuntament de Sort aconseguint tres regidors | Gent de Poble
Per tercera vegada en vuit anys, a Sort caldrà pactar per governar. Tot plegat, després que Sumem, la formació de l'actual alcalde Baldo Farré, aconseguís cinc regidors i es quedés a només un d'assolir la majoria absoluta a les eleccions municipals del passat diumenge.

 
Mentrestant, l'agrupació d'electors Gent de Poble va entrar al consistori amb tres regidors, els mateixos que Endavant per Sort, candidatura encapçalada per Neus Comes. En declaracions a Pallars Digital, el cap de llista de Gent de Poble, Albert Baqueró, explica que abans d'assolir qualsevol pacte, han de parlar amb les altres dos forces que han assolit representació a l'ajuntament.
 
"Si arribem a un acord, s'ha de tenir en compte el nostre programa", assegura. En aquest sentit, declara que aquest cap de setmana els membres de la seva candidatura es trobaran per parlar sobre el tema. Tanmateix, afirma, l'opció de donar suport a Sumem com a força més votada -tal com va exposar durant el debat electoral"seria la més probable", però apunta que, de moment, "no hi ha res lligat".

"Per respecte hem de parlar amb totes dos candidatures", diu Baqueró, que afirma que ja han rebut trucades de Sumem i Endavant per Sort per iniciar converses. D'altra banda, el cap de llista de Gent de Poble ha valorat molt positivament el resultat de les eleccions. "Semblava que només ens havia de votar la gent dels pobles, però també ho ha fet gent de Sort", celebra. "Sent segona força, ens fa més il·lusió", sentencia.
 
La possibilitat que Gent de Poble doni suport extern a Sumem ja va ser contemplada pel mateix Baldo Farré. El diumenge a la nit, en saber-se els resultats, l'actual alcalde assegurava en declaracions a aquest diari que l'única opció a la qual podien aspirar era "governar en minoria".

 
Per la seva banda, la número u d'Endavant per Sort, Neus Comes, explica a Pallars Digital que la seva formació es presentava -com va afirmar també durant el debat electoral- com a "alternativa de govern", i que han de veure com gestionar-ho. En aquest sentit, no descarta arribar a acords amb les altres dos formacions, tot i que matisa que encara s'han d'asseure i parlar.

Cens total:1.675
Escrutat100,00%
Vots comptabilitzats:1.14868,53%
Abstencions:52731,46%
Vots nuls:171,48%
Vots en blanc:171,50%
PartitVots%Regidors
SUMEM - ACORD MUNICIPAL1.11498,48%11



Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació