Dissabte, 20 d'abril de 2024
geoparc

El Geoparc Orígens celebra la 7a Setmana dels Geoparcs Europeus

Des del passat dia 21 s’estan duent a terme més d’una desena d’activitats gratuïtes com tallers o xerrades, amb l’objectiu de donar a conèixer el Geoparc

Pallars Digital Pallars Jussà | 25 de maig de 2023 a les 10:31
Una de les activitats serà una sortida a l'estany de Montcortès | Ajuntament de Baix Pallars
Aquest diumenge 21 de maig el Geoparc Orígens va donar el tret de sortida a la 7a Setmana dels Geoparcs Europeus amb una visita guiada a l’Observatori Astronòmic del Montsec. Durant dos setmanes es realitzaran diferents activitats gratuïtes per donar a conèixer el Geoparc Orígens i el seu patrimoni. Les propostes, que inclouen més d’una desena d’activitats, estan relacionades amb la temàtica dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. A més, al programa s’hi poden trobar tallers familiars, xerrades i jornades tècniques.
 
D’aquestes activitats es pot destacar l’intercanvi entre escoles de Coll Nargó i Organyà, les quals han participat al programa educatiu investiga.edu fent recerca sobre la Senyora de les Muntanyes de Montanissell i els dinosaures. La trobada tindrà lloc aquest dijous 25 de maig al matí i a la tarda, hi haurà una jornada de portes obertes a Dinosfera, Coll de Nargó, per visitar el nou espai expositiu dedicat a la Senyora de les Muntanyes.
 
El dia 29 de maig, tindrà lloc a l’Epicentre, centre de visitants del Geoparc, la trobada d’entitats col·laboradores del Geoparc. En aquesta reunió hi estan convocades les més de 50 entitats col·laboradores del Geoparc del sector privat entre les quals es destaquen les 30 entitats que el mateix dia 29 de maig entraran a formar part d’aquesta xarxa. L’objectiu de la trobada és facilitar que les diferents empreses i associacions es puguin conèixer i la creació de sinèrgies.

El proper 30 de maig es farà un tastet de realitat virtual al Museu de la Conca Dellà a Isona el proper dimarts 30 de maig on el públic podrà submergir-se dins el món dels dinosaures amb la utilització d’ulleres de realitat virtual. I, finalment, s’inclou una activitat comuna als programes de la Setmana dels Geoparcs de tots els Geoparcs d’Espanya que s’anomena Geoparqueando. En el cas del Geoparc Orígens es materialitzarà amb una sortida interpretada de geologia, flora i fauna a l’estany de Montcortès el dia 3 de juny.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació