Dijous, 25 d'abril de 2024
obituari

Commoció a Tremp i al Pallars per la desaparició sobtada d'Antoni Flores

L'ajuntament trempolí ha decretat dos dies de dol en memòria del fins ara segon tinent d'alcalde del municipi

Tomàs Garcia Espot Tremp | 23 de maig de 2023 a les 11:04
Antoni Flores entrant a l'hemicicle del Parlament | Marc Puig Pérez
Commoció i consternació. Així és com ha rebut Tremp i el Pallars la desaparició d'Antoni Flores i Ardiaca. El diputat al Parlament de Catalunya des del 2021 i regidor trempolí d'ERC ha mort aquest dilluns de manera sobtada als 60 anys d'edat al seu domicili de la capital del Pallars Jussà.

L'Ajuntament de Tremp, on Flores era edil des del 2015 i segon tinent d'alcalde durant l'actual mandat, ha decretat dos dies de dol oficial. A més, durant aquest dimarts i dimecres es col·locarà una bandera amb un crespó negre a l'edifici del consistori, així com llaços del mateix color a tots els edificis municipals. D'altra banda, tots els actes oficials, lúdics i festius al municipi han quedat suspesos.
 

En saber-se la notícia, les mostres de condol s'han produït de manera massiva, especialment des de l'àmbit polític, on Antoni Flores era present des de fa gairebé 30 anys. Personalitats com el president de la Generalitat, Pere Aragonès, o la presidenta suspesa i la vicepresidenta del Parlament Laura Borràs i Alba Vergés, han lamentat la mort del polític pallarès i han recordat la seva figura. També ho han fet companys seus a la cambra catalana, en especial les també diputades pallareses, Sílvia Romero Jeannine Abella.
 

La bandera de Tremp amb un crespó negre en record de Flores al consistori trempolí. Foto: TGE


Les principals mostres de condol han arribat des del món republicà i pallarès, on Flores militava des del 1991 i del qual, a més, era president de la secció comarcal del Pallars Jussà. Diversos membres del partit han destacat el seu compromís amb Tremp, el Pallars i el Pirineu, així com la seva feina incansable, amabilitat i tracte proper. 

Nascut el 7 de febrer de 1963, Flores era enginyer tècnic industrial mecànic i havia cursat un postgrau en riscos laborals. Va exercir com a professor de dibuix tècnic i tecnologia a l'Institut de la Pobla de Segur entre 1991 i 2003. Es va iniciar en la política al 1991, data a partir de la qual va ser militant a ERC. El 2015 va ser regidor de Serveis, Obres i Urbanisme a l'Ajuntament de Tremp, mentre que en aquest segon mandat, des de 2019 fins l'actualitat, era segon tinent d'alcalde i també regidor d'Hisenda i Patrimoni.

L'horari del tanatori serà el dijous dia 25 de 18h a 21h, i la missa funeral el divendres dia 26 a les 11h.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació