Dissabte, 20 d'abril de 2024
parlament de catalunya

Els pallaresos Antoni Flores i Sílvia Romero prenen possessió com a diputats

Laura Borràs (Junts) ha estat escollida nova presidenta del Parlament de Catalunya amb els vots de Junts i ERC

Redacció 13 de març de 2021 a les 09:02
L’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, s’ha fotografiat amb els dos nous diputats a les portes del Parlament | Ajuntament de Tremp
Els dos diputats pallaresos escollits en les eleccions del passat 14 de febrer ja han pres possessió de l’acta. Es tracta del tinent d’alcalde de Tremp, Antoni Flores (ERC), i de la regidora de Compromís per Tremp, Sílvia Romero (PSC). Dos trempolins que s’estrenen en el càrrec i a qui l’alcaldessa del municipi, Maria Pilar Cases, ha volgut acompanyar. Aquest divendres s'ha constituït el Parlament de Catalunya per a la 13a Legislatura, que ha escollit Laura Borràs (Junts) com a nova presidenta.

A través de les xarxes socials, Flores ha assegurat que assisteix al Parlament “a defensar l’Alt Pirineu i Aran amb tota la determinació”, i ha dit que estarà “a l'alçada del moment polític en el que vivim, per l'amnistia i l’autodeterminació”. També a través de les xarxes Romero ha afirmat que treballarà “amb humilitat i constància per servir el nostre país”.  
 

Borràs és la nova presidenta del Parlament agafant el relleu de Roger Torrent i enceta una nova etapa a la cambra, més fragmentada que mai i amb presència, per primera vegada, d'onze diputats d'extrema dreta. La dirigent de Junts és la tercera dona de la història en liderar la cambra després de les etapes de Núria de Gispert (2010-2015) i Carme Forcadell (2015-2017). 

La votació s'ha fet, com marca el reglament, per escrit i amb crida a tots els diputats per dipositar el sufragi en una urna governada pels membres de la mesa d'edat liderada per Ernest Maragall. Els diputats presents s'han congregat a l'auditori del Parlament en lloc de l'hemicicle, perquè així es podien garantir millor les distàncies de seguretat. 


La mesa comptarà amb majoria absoluta independentista. Junts disposa de dos membres -Laura Borràs i Jaume Alonso-Cuevillas-, ERC disposa d'una vicepresidència -Anna Caula- i aspira a una secretaria -Rubén Wagensberg-, i la CUP entra per primera vegada a l'òrgan rector de la cambra amb una secretaria per a Pau Juvillà. La segona vicepresidència queda en mans del PSC -Eva Granados-, que també ocupa una secretaria amb Ferran Pedret. 

El termini que s'obre a partir d'aquest divendres té una nova data límit: 26 de març. És el dia en què ha d'arrencar el debat d'investidura de Pere Aragonès. ERC assegura que està "conjurada" amb Junts per arribar a un acord sobre l'estructura i els noms del futur executiu, que comptarà amb canvis de cartera entre socis. Interior, per exemple, té tots els números de ser assumida pels republicans, de la mateixa manera que Salut i Exteriors poden passar a mans de Junts.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació