Dimecres, 24 d'abril de 2024
consell comarcal pallars jussà

Toni Millet relleva Antoni Flores a la vicepresidència del Consell del Jussà

Flores renuncia al càrrec de conseller per incorporar-se com a diputat al Parlament de Catalunya

Redacció 7 d'abril de 2021 a les 11:03
Millet, a la dreta de la imatge, és el nou vicepresident del Consell Comarcal del Pallars Jussà | CCPJ
El regidor de l’Ajuntament de Salàs de Pallars i conseller comarcal per ERC, Toni Millet, substituirà Antoni Flores a la vicepresidència primera del Consell Comarcal del Pallars Jussà, després que aquest últim hagi renunciat al càrrec per dedicar-se plenament a la seva nova tasca com a diputat al Parlament de Catalunya. Està previst que la vacant que deixa Flores com a conseller l’ocupi l’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases. 

El relleu s'ha materialitzat en el decurs de la sessió plenària del consell comarcal celebrada aquest dimarts, i en la qual cal destacar l'aprovació d'una moció en què es demana el desplegament immediat dels serveis territorials de la Generalitat a la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran. L’objectiu és poder afrontar amb majors garanties el desenvolupament de les comarques pirinenques tot garantint inversions estratègiques i els serveis públics que ajudin a aturar el procés de despoblament que estan patint.

Segons ha indicat el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol, els pirinencs i pirinenques “han de gaudir d’uns serveis propers i adaptats a la realitat d’aquest territori”. Per aquest motiu, segons s’indica en la moció aprovada, és imprescindible una administració de proximitat per tal que el territori pirinenc tingui veu pròpia i s’atenguin així les seves particularitats.

El compromís de l’ens comarcal va més enllà, ja que en aquest document proposa la cessió d'espais a l’edifici del CITA per a la implantació dels serveis que aquest desplegament territorial requereixi a la comarca. La seva dimensió, arquitectura i ubicació en un entorn natural de fàcil accés a peu de la C-13 i el fet que tingui un 70% de la seva superfície disponible fa que des del consell comarcal se’l consideri “un espai viable” per a desenvolupar aquesta funció. 

 El ple s’ha ofert per primer cop en directe per Youtube. Es pot recuperar a continuació:

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació