Dijous, 18 d'abril de 2024

Candidats a les eleccions municipals 2023 a Sort: llista completa

Qui són els candidats a l'alcaldia de Sort? Coneix qui es presenta a les eleccions municipals de 2023 a la capital del Pallars Sobirà

Pallars Digital Sort | 27 d'abril de 2023 a les 12:40
Detall de la façana de l'Ajuntament de Sort, en una imatge d'arxiu | ACN
Sort és un dels principals punts d'interès del Pallars de cara a les eleccions municipals del 28 de maig. La capital del Sobirà, governada actualment per Baldo Farré (Som Poble) gràcies a l'acord de l'agrupació d'electors amb Junts per Catalunya, i després de la renúncia de Raimon Monterde el maig del 2021. La batalla pel municipi serà clau, no només perquè es tracta de la població amb més habitants de la comarca, sinó perquè els resultats poden influir en la futura composició del Consell Comarcal del Pallars Sobirà.

Baldo Farré, candidat de «Sumem» a l'alcaldia de Sort


L'actual alcalde ha unit la seva llista, Som Poble, amb la principal força de l'oposició, ERC, per bastir Sumem, candidatura amb què intentarà accedir per primer cop al càrrec a través de les urnes. Farré es va convertir en batlle de la capital del Sobirà a mitja legislatura, i aleshores va comptar amb el suport del seu grup i dels dos regidors de Junts per Sort. És el tercer cop que es presenta a unes municipals: l'any 2015 ho va fer amb la CUP i el 2019 com a segon de la llista de Som Poble.

Agustí Cotonat, alcaldable per Junts


Regidor i tinent d'alcaldia des del 2021 arran de la renúncia de la regidora Imma Gallardo, Agustí Cotonat és l'escollit per encapçalar la llista de Junts per Sort. El cap de llista intentarà millorar els resultats de quatre anys enrere, quan la formació va perdre tres dels cinc regidors que tenia al consistori.
 

Neus Comes, candidata d'Endavant per Sort


Una altra persona que s'estrena com a cap de llista, però també en política, és Neus Comes. La filla del primer alcalde democràtic de Sort, Antoni Comes, liderarà la candidatura d'Endavant per Sort, una llista vinculada al PSC però integrada principalment per independents. Comes substitueix José Antonio Manrique, que en les passades eleccions va fer entrar els socialistes a l'ajuntament amb un regidor després de quatre anys sense representació.

Albert Baqueró, alcaldable de «Gent de poble»


Sense dubte, la gran sorpresa per aquestes eleccions municipals. El ramader d'Olp, Albert Baqueró, serà el cap de llista de Gent de poble, una agrupació d'electors que s'ha proposat defensar els nuclis agregats del municipi. Respecte a l'ordre dels candidats, els seus membres afirmen que "ha estat circumstancial" i que hi ha una voluntat ferma de treballar estretament i en tot moment amb la resta d’integrants de l’equip.
 

Dades de les eleccions del 2019 que va guanyar Raimon Monterde

 
Aquests van ser els resultats de les eleccions municipals del 2019 a Sort, amb una participació del 78,2% de l'electorat que va escollir els 11 regidors:
 
  • Som Poble (Raimon Monterde): 5 regidors
  • Fem Municipi-ERC (Maleni Barbero): 3 regidors
  • Junts per Sort (Imma Gallardo): 2 regidors
  • PSC (José Antonio Manrique): 1 regidor


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació