Divendres, 19 d'abril de 2024
ajuntament de sort

Baldo Farré serà el nou alcalde de Sort fins al final de la legislatura

Pere Bascones entra com a regidor de Som Poble per ocupar la plaça que ha deixat vacant Raimon Monterde i els dos regidors de Junts s’incorporen a l’equip de govern

Redacció 24 de maig de 2021 a les 14:05
Baldo Farré, de negre, amb els regidors Pere Bascones, Imma Gallardo i Martí Humet | ACN
Baldo Farré (Som Poble), fins ara primer tinent d'alcalde de Sort, passarà a ser el nou alcalde en substitució de Raimon Monterde, que fa tres setmanes va anunciar que deixava el càrrec per "motius personals i professionals". Farré, que serà investit aquest dilluns al vespre durant el transcurs d'una sessió plenària, ha dit que assumirà el càrrec amb "responsabilitat, compromís i il·lusió".

Fins ara Som Poble governava amb minoria a l'Ajuntament de Sort. Amb Junts van segellar un acord d'investidura i ara, dos anys després, han arribat a un acord de govern. D’aquesta manera, els dos regidors de Junts, Imma Gallardo i Josep Rabasa, s’incorporaran a l’equip de govern. Pere Bascones entrarà com a regidor de Som Poble per ocupar la plaça que ha deixat vacant Monterde i Gallardo ocuparà la segona tinència d'alcaldia.

Farré ha insistit en el fet que a partir d'ara seran un equip de set persones -cinc de Som Poble i dos de Junts- que treballaran pel bé del municipi. Pel nou alcalde, l'acord entre les dos formacions s'ha fet sota una “lògica pragmàtica i estratègica” i no partidista. Farré té dedicació exclusiva a l’ajuntament des de l’inici de la legislatura i ell mateix s’ha reivindicat com el “relleu natural” de l'alcalde sortint. 

La regidora de Junts, Imma Gallardo, s'encarregarà de les regidories de Salut, Educació i Benestar Social. El segon regidor de Junts, Josep Rabasa, s'encarregarà de Promoció Econòmica i Comerç. Gallardo s'ha marcat com a repte que Sort recuperi el paper de “capital de comarca”.

Gallardo ha explicat que per “responsabilitat” van arribar a un acord d’investidura amb Som Poble i que, des d'aleshores, tot i no formar part de l'equip de govern, les dos formacions han anat treballant en diferents temes. Per aquest motiu, segons ha sentenciat Gallardo, l'acord de govern "ha arribat de forma natural”.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació