Divendres, 26 d'abril de 2024

Junts tindrà 24 llistes al Pallars amb 14 candidats renovats

Dos alcaldes històrics del partit han canviat de jaqueta i es presentaran amb ERC, mentre que quatre no optaran a la reelecció

Jordi Ubach i Tomàs Garcia Pallars | 26 d'abril de 2023 a les 10:02
Imatge de l'acte de presentació de Junts per Tremp, la setmana passada | Junts
Junts presentarà un total de 24 llistes al Pallars a les eleccions municipals del 28 maig, tal com ha pogut confirmar Pallars Digital. Es tracta del mateix nombre de candidatures que van concórrer l'any 2019, quan la formació va ser present en 13 de 14 municipis del Jussà i en 11 de 15 al Sobirà.

 
La principal diferència, però, és que la formació presentarà fins a nou candidats renovats al Pallars Jussà. A banda dels ja confirmats, Quim Delgado (Tremp), Fidel Reig (Pobla) i Jeannine Abella (Isona), la resta de caps de llista seran Quim Llorente (La Torre de Capdella), Concepció Rodríguez (Castell de Mur), Maria José Pérez (Llimiana), Joan Antoni Gil (Sant Esteve de la Sarga), Guillem Fontanillas (Sarroca de Bellera), mentre que a Talarn i a Abella de la Conca encara no s'han confirmat.
 
D'altra banda, això significa que alcaldes històrics com Josep Maria Mullol, actual president del Consell del Jussà, Josep Ramon Lloret Josep Terré no optaran a la reelecció. Sí que aspiraran a repetir mandat Xavier Badia, alcalde de Gavet de la Conca, i Martí Cardona, que intentarà ser escollit per sisena vegada a Conca de Dalt.

Mentrestant, al Pallars Sobirà, Junts també presentarà el mateix nombre de llistes que fa quatre anys, però amb diferències importants. D'una banda, no ho farà a Alins, ni tampoc a Espot ni a Lladorre, on dos alcaldes històrics del partit, Josep Maria Sebastia i Salvador Tomàs, es presentaran amb les sigles republicanes d'Acord Municipal. Junts tampoc serà present a Vall de Cardós, on el seu alcalde, el també històric Llorenç Sánchez, no optarà a la reelecció.

 
Sí que concorreran Sort, amb Agustí Cotonat, a Baix Pallars, amb l'actual tinent d'alcaldia Carlota Canut de cap de llista, a Soriguera, liderada per Lazaro Moreno, i a Tírvia, amb Ramon Porta al capdavant. En aquests tres municipis el partit no va presentar cap llista l'any 2019. D'altra banda, repeteixen candidatura Ferran Lloret (Esterri d'Àneu), Joel Orteu (alcalde d'Esterri de Cardós), Santiago Isus (Farrera), Josep Cervós (La Guingueta d'Àneu), Joan Ordi (Llavorsí) i Gerard Sabarich (alcalde de Rialp).
 
L'any 2019, Junts va ser la segona força més votada al Pallars, amb un total de 3.286 vots (1.900 al Jussà i 1.386 al Sobirà), mentre que va endur-se 10 alcaldies, cinc a cada comarca. D'altra banda, va aconseguir 75 regidors, liderant al sud (38), mentre que al nord va quedar per darrere d'ERC, amb 37. Mentrestant, als consells comarcals va sumar sis i vuit consellers, respectivament.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació