Divendres, 26 d'abril de 2024
esquí

Els treballadors d'Espot i Port Ainé signen un nou conveni amb FGC pels pròxims quatre anys

Els sindicats valoren positivament l'acord, que suposa millores salarials amb efectes retroactius des de l'1 de gener

Pallars Digital Port Ainé | 25 d'abril de 2023 a les 08:45
Esquiadors utilitzant un remuntador de Port Ainé, en una imatge d'arxiu | O. Bosch / ACN
Els treballadors de les estacions d'esquí d'Espot, Port Ainé i la Molina han arribat a un acord per signar un nou conveni amb Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). Segons un comunicat de Comissions Obreres (CCOO), aquest tindrà una durada de quatre anys i la majoria d'acords s'aplicaran amb efectes retroactius des de l'1 de gener de 2023.

En aquest sentit, el conveni, signat el passat dijous 13 d'abril, permetrà als treballadors de les estacions beneficiar-se de les millores salarials des de principis d'anys. D'altra banda, tal com avança Segre, en el cas de les estacions pallareses, els seus empleats tindran transport gratuït des de Sort a partir de la temporada que ve.
 
Les negociacions per renovar l'acord, caducat des de fa més d'una dècada, han estat complicades i s'han allargat durant més de cinc mesos. Entremig, recordem, els treballadors de les tres estacions pirinenques van convocar una vaga de sis dies davant la manca d'acord amb FGC i el trencament de les negociacions.

 
Després de tres dies d'aturades, el 10, 11 i 12 de març, les seccions sindicals van decidir desconvocar la vaga pel "perjudici" que causava a altres negocis de la zona, i després que membres del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, entre els quals el seu president, Carles Isus, se solidaritzés amb els empresaris afectats i lamentés les conseqüències de la protesta.

Des de CCOO lamenten que la vaga "no va assolir els seus objectius", però matisen que almenys ha servit per mostrar als seus convocants que "la negociació és el camí idoni" per aconseguir la signatura del millor conveni possible amb la dotació econòmica que es disposava. Per aquest motiu, el sindicat valora de manera positiva el posicionament adoptat i els resultats obtinguts, que "beneficien de forma equitativa a la totalitat de la plantilla", afirma.
 

Segona millor temporada malgrat les altes temperatures i les poques nevades

 
D'altra banda, les estacions d'esquí del Pirineu han tancat la temporada amb el segon millor resultat de la història, tot i les altes temperatures i les poques nevades registrades. En total, als 11 centres d'esquí alpí i nòrdic s'han venut 1.448.000 forfets, un 3% menys que la temporada anterior, quan es va assolir el millor registre fins ara.

Al Pallars, Baqueira Beret va cloure una "gran temporada", amb 990.032 forfets venuts i 136 dies d'esquí. En l'altra cara de la moneda, Espot Esquí, com també Tavascanva haver de tancar abans d'hora, el 31 de març, davant la manca de neu; l'estació, però, ha registrat 67.763 visitants, un 3,2% més que l'any anterior. Mentrestant, Port Ainé també es va acomiadar amb bones xifres, 123.226 visitants, un increment del 3,3%.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació