16 d'abril de 2024
esquí

Port Ainé acomiada la temporada amb un increment de visitants respecte a l'any anterior

Ha estat l'última de les estacions pallareses en tancar el curs, que des d'FGC es valora amb satisfacció

Pallars Digital Rialp | 11 d'abril de 2023 a les 10:18
L'estació ha rebut més de 123.000 visitants durant aquesta temporada | Port Ainé
Port Ainé ha finalitzat aquest dilluns la temporada acumulant fins a 123.226 visitants, un 3,3% més respecte l'any passat. Ha estat la darrera de les estacions pallareses en acomiadar-se després que les de Tavascan Espot haguessin de tancar dies abans a causa de les altes temperatures i la manca de neu. Respecte aquesta última, ha rebut la visita de 67.763 persones, amb un augment del 3,2% respecte la temporada passada.

En total, i juntament amb La Molina, Vall de Núria i Boí Taüll, des de desembre a abril, les estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han rebut 838.082 visitants. Una xifra que significa un manteniment de l'afluència de persones en comparació amb el 2022, amb un lleuger augment de l'1%.
 
En concret, els equipaments de Port Ainé i Boí Taüll han obert fins a un màxim de 130 dies amb el 70% de pistes i instal·lacions obertes de mitjana al llarg de l'hivern, en gran part gràcies a la feina dels equips tècnics de manteniment de pistes, l'augment de l'eficiència de la neu produïda amb les inversions realitzades i les nevades de mig hivern. Les estacions situades al Pirineu de Lleida, enguany més afavorides, han acumulat fins a 2,5 metres, com a Boí Taüll, o 1,5 metres a Port Ainé.

Les enquestes de satisfacció assenyalen que els visitants han valorat la seva experiència a les estacions d'FGC amb una puntuació de 4,26 sobre 5 i un índex de recomanació (NPS) de 29,61 punts. Ambdós indicadors mostren una millora respecte la temporada 2021-2022, on es va obtenir una puntuació de 4,21 de satisfacció i 24,16 punts a NPS. Una dada també rellevant és el 4,30 sobre 5 amb què les persones visitants puntuen el servei d'atenció al client.
 
D'altra banda, d'entre totes les activitats realitzades a la temporada d'hivern a les estacions cal destacar la nova edició del programa Esport Blanc Escolar, impulsat per la Federació Catalana d'Esports d'Hivern (FCEH) i la Secretaria General de l'Esport, amb l'ensenyament de l'esquí i el surf de neu a més de 2.400 alumnes d'escoles al llarg de l'hivern.

El president d'FGC, Antoni Segarra, ha valorat la temporada amb satisfacció, i durant la qual s'han pogut assegurar un nombre de jornades d'esquí similar a les mitjanes dels últims anys. "El nostre client, exposa, ha seguit visitant-nos i això ens ha fet aconseguir unes bones dades en el global de les estacions d'FGC."

Segarra ha afegit que "d'altra banda, continuem treballant amb la ferma convicció de convertir les nostres estacions de muntanya en autèntics centres de dinamització econòmica del territori, seguint una línia clara i diàfana: l'acompliment del nostre Pla d'Acció Climàtica 2030. Aquest és el nostre full de ruta en matèria de sostenibilitat empresarial, amb la clara voluntat de fer un pas ferm endavant i adoptar un posicionament més dinàmic en la gestió.".


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació