Divendres, 19 d'abril de 2024

Fem Municipi i ERC revaliden el pacte per a les eleccions municipals al Pallars Sobirà

La coalició ultima un acord amb Som Poble a Sort que contempla l'actual alcalde, Baldo Farré, com a candidat

Jordi Ubach Llorens Sort | 3 d'abril de 2023 a les 10:45
La signatura de l'acord va tenir lloc al jardí de l'Hotel Pessets de Sort | ERC Pallars Sobirà
Fem Municipi i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) repetiran coalició al Pallars Sobirà de cara a les eleccions municipals del proper 28 de maig. L'acord de col·laboració entre les dues formacions s'ha formalitzat aquest passat divendres a l'Hotel Pessets de Sort en un acte que ha comptat amb la presència del president d'ERC, Oriol Junqueras. També hi han estat presents la cap comarcal d'ERC al Sobirà, Maleni Barbero, així com Ester Soto i Ivan Guiu per part de Fem Municipi.

L'acord entre ERC i Fem Municipi, que dona continuïtat al que es va signar per primer cop ara fa quatre anys, permetrà a ERC-Acord Municipal presentar candidatures als 15 municipis del Pallars Sobirà i a les set Entitats Municipals Descentralitzades (EMD). En declaracions a Pallars Digital, Maleni Barbero ha celebrat l'acord, que ha qualificat com una "fórmula molt bona" i que, segons assegura, "ha funcionat aquests quatre anys a nivell municipal i a nivell comarcal".

Segons la presidenta comarcal d'ERC al Pallars Sobirà, el pacte signat aquest divendres és "el primer pas" de tot el que ha d'arribar. En aquest sentit, segons ha pogut saber aquest diari, ERC també està ultimant un acord amb Som Poble -l'agrupació d'electors que actualment governa a Sort- que contempla l'actual alcalde de la capital del Pallars Sobirà, Baldo Farré, com a cap de llista. Un extrem, no obstant, que Barbero encara no ha volgut confirmar. "Està bastant avançat, però no hi ha res tancat", ha dit.

Barbero ha defensat la unió de partits com a fórmula per concórrer junts en uns comicis electorals a nivell municipal. "En municipis petits com els nostres, els objectius són comuns. Si la idea és remar junts, per què no fer llistes conjuntes? Nosaltres estem sempre oberts a pactar amb altres forces", ha reblat. Actualment, Sort té confirmades dues candidatures: la del PSC que liderarà novament José Manrique, i la de Fem Municipi-ERC, malgrat d'aquesta última encara se'n desconegui el cap de llista.

Set municipis ja tenen candidat


ERC-Acord Municipal ja compta amb set candidats confirmats al Pallars Sobirà per a les eleccions del 28 de maig. Segons ha confirmat Maleni Barbero, es tracta de Pere Ticó a Esterri d'Àneu, Josep Vidal a Llavorsí, Josep Ramon Fondevilla a Soriguera, Dani Llopis a Rialp, Jordi Pallé a la Guingueta d'Àneu, Laura Tristán a Alt Àneu i Joan Farrera a Tírvia. Durant els propers dies es donaran a conèixer la resta de caps de llista.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació