Divendres, 19 d'abril de 2024
transició energètica

Tres projectes d'energia verda del Jussà rebran ajuts del Ministeri de Transició Ecològica

Se sumen als ja concedits als ajuntaments de Castell de Mur, la Pobla de Segur i Gavet de la Conca

Pallars Digital Pallars Jussà | 31 de març de 2023 a les 11:19
Isona tindrà una instal·lació solar als teulats de l'escola i del Cafè Modern | Subdelegació del Govern
Tres projectes d'energia verda del Pallars Jussà rebran ajuts del programa DUS 5000, gestionat Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic. Aquestes iniciatives són les d'Isona i Conca Dellà, el Consell Comarcal del Pallars Jussà Gavet de la Conca. De fet, a aquest darrer municipi ja se li va concedir un altre ajut el passat mes de novembre, juntament amb Castell de Mur. A més, l'Ajuntament de la Pobla de Segur també va rebre el vistiplau al seu projecte d'eficiència energètica.

 
Pel que fa als aprovats recentment, el d'Isona i Conca Dellà consistirà en una instal·lació fotovoltaica per a l'autoconsum col·lectiu en la teulada de l'escola i del Cafè Modern. En concret, el projecte rebrà un ajut de 49.326 euros. Respecte al de Gavet, el darrer a ser concedit, disposarà de 289.871 euros per tal de renovar el sistema d'enllumenat públic del municipi. Una xifra que se suma als 162.800 euros que l'ajuntament també disposarà per generar energia per a l'autoconsum.
 

El subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, amb l'alcalde de Gavet, Xavier Badia. Foto: Subdelegació del Govern.


En la seva visita als dos municipis, el subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, acompanyat dels respectius alcaldes, Rosa Amorós Xavier Badia, ha volgut remarcar la importància del Programa DUS 5000 per "fer realitat projectes relacionats amb l'eficiència energètica en municipis petits on el pressupost municipal faria inviable la seva execució". En aquest sentit, ha lloat la "clara aposta a favor de la transició ecològica, la cohesió territorial i de lluita contra el despoblament".

En darrer lloc, el projecte presentat pel Consell Comarcal del Pallars Jussà preveu la recollida de residus mitjançant sistemes de mobilitat sostenible. Tot plegat, gràcies a un ajut de 457.373 euros. Mentrestant, l'ajut concedit a la Pobla de Segur consta de més d'1 milió d'euros per rehabilitar energèticament el consistori i instal·lar una caldera de biomassa, que donaria serveis a diversos equipaments municipals.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació