Divendres, 19 d'abril de 2024
Esports

El CF Tremp guanya el primer assalt per salvar-se (2-0) i el CF Pobla perd una gran oportunitat (1-1)

En bàsquet, noves victòries del CB Tremp contra l'Alpicat C (75-67) i del CB Sort enfront del Torregrossa (80-44)

Tomàs Garcia Espot La Pobla de Segur | 27 de març de 2023 a les 07:46
Tot i no tenir-ho gens fàcil, el Tremp intentarà mantenir les bones sensacions per firmar la salvació | Clàudia Börg
Tard, però ja ha arribat. El CF Tremp ha sumat aquest diumenge la primera victòria com a local aquesta temporada. I ho ha fet en un moment clau, en el primer assalt per aconseguir la salvació a Segona Catalana. Davant, un Atlètic Castellserà que veia com els trempolins s'avançaven als 40 segons de partit per mitjà de Mutu.

El gol matiner ha donat ales als de la capital del Jussà, que s'han mostrat molt seriosos. Així, a manca de pocs minuts pel descans, el Tremp ha aconseguit el 2 a 0, obra de Jordi Ponsich, que els ha donat més seguretat de cara a la segona meitat. A la represa, la tranquil·litat ha regnat entre les files trempolines, que han demostrat una bona col·locació al camp. Malgrat la victòria, els blanc-i-negres saben que no ho tindran fàcil, però el pròxim diumenge intentaran mantenir les bones sensacions a casa contra el Cervera.

Oportunitat perduda

L'Ivars d'Urgell continua sent, sense por a exagerar, un equip maleït per al CF Pobla. Els poblatans tenien l'oportunitat de col·locar-se líders provisionals de Tercera Catalana, però aquest equip, cuer de la lliga, ha esguerrat novament els plans dels blanc-i-vermells. El partit, que a priori es preveia còmode, va convertir-se en un autèntic maldecap. Als locals no els va sortir res malgrat l'evident avantatge en atac, i tot avançar-se al minut 32 gràcies a Albert Turch, la primera part va ser força fluixa.

A la segona part, l'Ivars va aconseguir empatar en l'única ocasió de gol per als visitants, al minut 48. Una situació que va fer entrar els nervis a les files del Pobla, que a partir d'aleshores es van deixar endur per les ànsies de desempatar. La sort, però, no els va somriure en aquesta ocasió, i les múltiples envestides en atac es van saldar en fracàs. El porter visitant va ser expulsat al minut 77 per unes mans fora de l'àrea, però igualment no hi va haver res a fer. En una de les darreres jugades, el Pobla va reclamar un possible penal que l'àrbitre no va xiular, fet que va acabar d'aigualir una jornada on els del Pallars Jussà haurien pogut assolir el liderat, que ara es troba dos punts, i a menys de set dies per a la visita del líder.

Un mal partit dels poblatans i un pobre arbitratge van mantenir l'empat al marcador. Foto: AJC

Mentrestant, a Quarta Catalana, el FC Rialp va sumar un punt en un partit que se'ls va posar en contra durant els primers minuts. El seu rival, l'Albesa, va posar terra de per mig amb dues dianes d'Arnau Palau. Els del Pallars Sobirà, però, no van rendir-se, i poc abans del descans retallaven distàncies amb un gol d'Ignasi Planas. El matx, de gran intensitat, va decidir-se al minut de la represa, quan José Alberto aconseguia l'empat per als groc-i-negres, resultat que ja no es mouria fins al xiulet final.

Nova jornada positiva per al bàsquet pallarès

En bàsquet, el Natural Optics Pallars Tremp va recollir dissabte la victòria número 20 de la temporada després de guanyar l'Alpicat C per 75 67. Els trempolins, que venien d'una derrota a Bellpuig, però també de perdre al seu capità, Ruben Rodríguez, a causa d'una greu lesió, no van especular, i tot i que la igualtat es va mantenir fins al descans, no van deixar marge per a l'error a la segona. Al tercer quart, els de la capital del Jussà van sentenciar, firmant un gran parcial de 27 a 17 gràcies al bon encert de Txema, autor de sis triples, i de Jordi Lloan, ambdós amb 21 punts, mentre que Conti en va fer 13. El Tremp continua com a líder indiscutible amb 42 punts.

Per la seva banda, el CB Sort va passar per sobre del Torregrossa, a qui va guanyar amb solvència per 80 44. Els del Sobirà van trencar la igualtat a la segona meitat, aconseguit un parcial de 21 a 6 al tercer quart i de 20 a 10 a l'últim període. Els pallaresos, que són ara quarts a la taula amb 37 punts, van aconseguir un avantatge abismal gràcies als 21 punts d'Uriel Soler, als 18 d'Adrià Farré i als 17 punts de Joel Font.

Finalment, el Pàdel Pallars va sumar una nova jornada en verd. L'equip A es manté líder del grup C de Segona Catalana amb 13 punts després d'imposar-se al Juneda per 2 a 1. Respecte a l'equip B, escala una posició i ara és tercer amb 15 punts del grup B de Tercera Catalana després de guanyar al Balaguer per 3 a 0.

RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Futbol - Segona Catalana - Permanència
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Futbol - Tercera Catalana - Grup 15
RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Futbol - Quarta Catalana - Grup 21
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Bàsquet - Sènior Territorial
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Pàdel - Segona Catalana - Grup C
RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Pàdel - Tercera Catalana - Grup B