Divendres, 19 d'abril de 2024
renovables

El Pallars Jussà tanca el 2022 amb 46 noves instal·lacions d'autoconsum fotovoltaic

La comarca compta amb un 220% d'equips més que l'any anterior

Pallars Digital Pallars Jussà | 21 de febrer de 2023 a les 08:31
Les instal·lacions solars al Jussà produeixen una potència de 0,24 megawatts | ACN
El Pallars Jussà ha tancat el 2022 amb 46 noves instal·lacions d'autoconsum fotovoltaic, un 220% més de les que es van posar en marxa l'any anterior. Segons informa el Consell Comarcal del Pallars Jussà, aquestes produeixen actualment una potència de 0,24 megawatts de generació. Ara s'ha obert el termini per sol·licitar l'ajut per projectes d'eficiència energètica i economia circular d'empreses turístiques.

També està oberta la convocatòria d'ajuts per al suport a cooperatives o associacions d'autoorganització ciutadana. Per a conèixer millor aquestes i altres ajudes relacionades, el Pallars Jussà compta amb l'Oficina Comarcal de Transició Energètica, posada en marxa durant el passat mes de gener.

Segons el Consell del Jussà, aquestes xifres confirmen "l'aposta d'aquest territori per a la implantació d'energies renovables i per l'autoconsum". Una tendència, afirmen des de l'ens comarcal, que ve motivada, d'una banda, "per la crisi energètica del darrer any" i de l'altra per "l'incentiu de les ajudes europees a les renovables que han facilitat la seva implementació a nivell particular i col·lectiu".

Aquesta tendència que també és extrapolable a tot Catalunya on, només en el tercer trimestre de l'any 2022, es van registrar més instal·lacions que en tot l'any 2021. Segons les dades actualitzades de l'Observatori de l'Autoconsum de Catalunya, s'han superat les 60.200 instal·lacions d'autoconsum que tenen una potència total de 466 megawatts.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació