Dijous, 25 d'abril de 2024
Esquí

Les darreres nevades permeten augmentar els quilòmetres esquiables a Espot i Port Ainé

Les estacions pallareses acumulen gruixos de fins a 95 i 75 centímetres respectivament, i ja estan oberts el 100% dels remuntadors

Pallars Digital Pallars | 27 de gener de 2023 a les 09:15
Imatge que presentava aquest dijous l'estació d'Espot Esquí | Espot Esquí
El fred i les precipitacions en forma de neu registrades durant els últims dies i la darrera setmana s'han traduït en la recuperació de l'aspecte hivernal de les estacions d'esquí del Pallars. Aquesta bona situació i la constant feina dels equips tècnics asseguren l'ampliació del nombre de quilòmetres esquiables de cara als propers dies i tot el més de febrer. A més, per al cap de setmana es mantenen els previsions de fred, que assegura una qualitat de neu excepcional.

Per una banda, l'estació de Port Ainé disposa d'unes òptimes condicions i de molt bona qualitat de neu, el qual ha permès obrir gran part del seu domini esquiable amb gruixos de neu de fins a 75 centímetres.

Pel cap de setmana hi haurà 22 pistes obertes, que representa el 95% de quilòmetres esquiables, i estaran el 100% dels remuntadors en funcionament. A més, disposarà de tots els itineraris (fora pista, raquetes de neu, snowpark, parc lúdic i skimo oberts).
 
Espot Esquí, per la seva banda, compta entre 60 centímetres a cotes baixes i 95 a les altes. El cap de setmana estaran obertes 18 de les 22 pistes -prop del 82%- amb qualitat de neu pols dura, el 100% dels remuntadors i els itineraris de raquetes de neu i skimo.

Tanmateix, l'obertura de l'itinerari de forapista dependrà del risc d'allaus. D'altra banda, el 28 i 29 de gener es disputaran a l'estació pallaresa les dues últimes jornades dels Campionats del món de Para Esquí, amb l'eslàlom d'homes i dones, respectivament.

Aparcada la convocatòria de vaga pel febrer

 
D'altra banda, i tal com avança Segre, les negociacions entre FGC i els treballadors de les dues estacions per elaborar un nou conveni col·lectiu continuen avançant. Un fet que ha dut el comitè d'empresa a descartar la convocatòria de vaga a Espot i Port Ainé durant el mes de febrer.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació