16 d'abril de 2024
Esquí

La nevada deixa gruixos importants a les estacions d’esquí del Pallars i permet obrir Tavascan

Espot i Port Ainé podrien fregar el 100% del domini esquiable durant aquest cap de setmana

Tomàs Garcia Espot Pallars | 18 de gener de 2023 a les 11:17
Vista que presentava l'estació d'Espot Esquí aquest dimarts | ACN
La primera nevada d'aquest 2023 ha deixat importants gruixos de neu a les estacions d'esquí del Pallars, que preveuen tenir ben aviat obertes la pràctica totalitat de les pistes. Així ho ha confirmat a Pallars Digital el responsable de comunicació d'Espot Esquí i Port AinéBernat Baylina, que apunta que a les dues estacions s'han acumulat més de 20 centímetres de neu arran del darrer episodi.

A més, segons dades d'aquest dimecres al matí, a Port Ainé s'han registrat 17 centímetres més de neu, mentre que a Espot se n'han acumulat 7. Una situació molt positiva, i que segons Baylina permetrà també ampliar el "fora pistes", alhora que ajudarà a consolidar les pistes amb neu natural. En concret, Baylina apunta que a Port Ainé serà possible tenir obertes el 98% de les pistes, i que durant el cap de setmana es fregarà el 100% del domini esquiable.
 
Per altra banda, apunta, la forta sensació tèrmica i el vent són factors que ajudaran a consolidar aquests gruixos. Tanmateix, explica que ara la feina més important consistirà en repartir tota aquesta neu a les estacions. En aquest sentit, no està previst produir-ne més amb els canons gràcies a la gran quantitat que n'ha caigut durant les darreres hores.
 

La nevada també ha estat especialment beneficiosa per a l'estació de Tavascan, que finalment aquest dimecres ha pogut obrir les pistes d'esquí nòrdic, mentre que les d'alpí ho faran el divendres. La cota baixa de l'estació, que a l'inici d’aquesta mateixa setmana no tenia gens de neu, ja acumula més de 30 centímetres, i les previsions apunten que continuarà nevant i això farà que aquests gruixos augmentin.

Cal recordar que Tavascan es troba en una situació molt delicada degut a la manca de neu durant el pont de la Puríssima i el Nadal, que fins ara havia impossibilitat l'estrena de la temporada. Un fet que va provocar que l'estació i l'Ajuntament de Lladorre demanessin "més suport" per poder seguir funcionant. Un dels principals problemes residia en la manca de canons de neu, mentre que més del 60% de la plantilla necessària per funcionar l'estació continua sense estar contractada.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació