Divendres, 19 d'abril de 2024
reg

El Govern es compromet a reactivar la modernització del reg de la Conca de Tremp si es presenten les adhesions necessàries

Els regants han exigit una partida pressupostària durant el 2023 per reactivar les obres, que van quedar aturades l'any 2015

Pallars Digital Tremp | 14 de gener de 2023 a les 09:29
Imatge de la reunió celebrada aquest dijous al Consell Comarcal del Pallars Jussà | Comunitat de Regants de la Conca de Tremp
El Departament d'Acció Climàtica s'ha compromès a reactivar les obres de modernització del reg de la Conca de Tremp si es presenten un 60% d'adhesions per part dels agricultors. Aquest és un dels punts que s'han acordat aquest dijous en una reunió entre el Govern i la Comunitat de Regants, celebrada a la seu del Consell Comarcal del Pallars Jussà.

Durant la trobada, els regants de la Conca també han exigit que durant aquest 2023 hi hagi una partida pressupostària per continuar les obres, que van quedar aturades l'any 2015, així com un suport tècnic per tal d'aconseguir les adhesions necessàries abans del mes d'octubre.

El president de la Comunitat de Regants, el Josep Durany, ha valorat positivament la reunió, i ha manifestat que si el Departament compleix amb els compromisos assumits, l'obra es podrà reactivar ben aviat. Així i tot, ha mostrat certa cautela pel fet que "ja fa molts anys que es lluita perquè al Pallars Jussà hi puguin haver 5.000 hectàrees de reg".

La reunió també ha comptat amb la presència dels diputats pallaresos Antoni Flores, Jeannine Abella i Sílvia Romero; del president del Consell del Jussà, Josep Maria Mullol, de l'alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, i del delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Josep Castells.

El passat mes de novembre, la Comunitat de Regants va demanar una reunió amb els diputats pallaresos al Parlament de Catalunya per demanar-los que, "ja que el Jussà tenia tres veus a la cambra", fessin pressió per reactivar l'obra. Durant aquella primera trobada, els diputats van sol·licitar la reunió conjunta amb el Departament d'Acció Climàtica per valorar en quin estat es troba el projecte.

De fet, en aquest darrer mes, Junts per Catalunya i el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), han demanat a l'executiu català que reactivi aquesta obra per a la comarca. Per una banda, al desembre, la isonenca Jeannine Abella ho va demanar a la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, durant la sessió de control al Parlament. Per la seva banda, el PSC ha registrat una proposta de resolució en el mateix sentit durant aquesta setmana.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació