Dissabte, 20 d'abril de 2024
agricultura

Junts insta el Govern a modernitzar i ampliar el reg de la Conca de Tremp durant el primer semestre de 2023

La diputada pallaresa Jeannine Abella ha afirmat que "els agricultors del Pallars Jussà no poden esperar"

Pallars Digital Barcelona | 22 de desembre de 2022 a les 08:22
La isonenca Jeannine Abella durant la seva intervenció al Parlament aquest dimecres | Junts
La diputada de Junts per Catalunya a l’Alt Pirineu i l’Aran, la pallaresa Jeannine Abella, ha exigit aquest dimecres a la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, la posada en marxa del projecte de modernització i ampliació del reg de la Conca de Tremp durant el primer semestre de 2023.

Durant la sessió de control al Govern, Abella ha advertit que "els nostres agricultors no poden esperar". Per això, ha instat Jordà a posar fil a l'agulla i que "pel primer semestre de 2023 es destini personal del seu departament a actualitzar el cens i a reprendre el projecte del reg, que ja està fet".

Abella ha exigit per 2023, com ja van fer els regants de la Conca, l’execució de la inversió per a aquest projecte que el departament preveu per 2031. "Ja que ha estat el Govern qui l’ha dilatat en el temps, no podem demanar a la comunitat de regants que assumeixi els costos d'actualitzar una feina que al seu dia ja van fer", ha defensat.
 
La diputada isonenca també ha retret a la consellera que encara no s'hagi reunit amb els regants de Tremp, que no han rebut resposta després d'haver-ho demanat per escrit fins a tres vegades. En aquest sentit, ha afirmat que "al Pirineu, dins del sector, ja la comencen a conèixer com la consellera que no troba mai la carretera per pujar. És aquest el respecte que li mereixen els pagesos i ramaders del Pirineu?", ha reblat.

Al torn de respostes, Teresa Jordà ha afirmat que "això mateix em diuen a Ripoll: no ets mai a casa." De fet, ha assegurat, "tampoc al despatx; sempre al Pirineu, a les Terres de l'Ebre i a Lleida, com ha de ser, i on faci falta al país". Respecte al reg de la Conca de Tremp, la consellera ha declarat que "hi està disposada", i que el director general "té aquest tema damunt la taula esperant aquesta actualització". Respecte a l'execució, Jordà ha dit que "quan nosaltres parlem de pressupost i fixem un horitzó, no parlem de fer-lo o de realitzar-lo el 2030 –això no sé d'on ho ha tret", ha sentenciat.

Respecte a la pregunta anterior de Jeannine Abella, que ha plantejat "quines accions concretes té previstes Acció Climàtica per assegurar la viabilitat del sector primari a l'Alt Pirineu", Teresa Jordà ha respost que a través de "polítiques valentes", per aconseguir "que el pagès, el ramader i el pastor puguin guanyar-se la vida dignament". En aquest sentit, Jordà ha parlat d'un projecte pilot al Pallars Sobirà, "extremadament interessant", sobre temes de paisatges resilients i adaptació al canvi climàtic". 
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació