Divendres, 19 d'abril de 2024
agricultura

El PSC reclama al Govern reprendre la modernització del reg de la Conca de Tremp

Els socialistes lamenten que el projecte, iniciat només en la primera fase, porta set anys aturat

Pallars Digital Barcelona | 11 de gener de 2023 a les 08:26
Part de la primera fase d'obres del reg estan a la zona de comportes del pantà de Sant Antoni | ACN
El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) ha demanat aquest dimarts al Govern que continuï amb l'execució de les obres de modernització i d'ampliació del reg de la Conca de Tremp. En una proposta de resolució registrada al Parlament, els socialistes insten l'executiu a establir les partides pressupostàries necessàries per reprendre els treballs durant el 2023.

En l'escrit, el grup parlamentari del PSC recorda que les obres estan adjudicades des del 2011, i que malgrat que la primera fase es va iniciar en aquell mateix any, ja en fa set que es van aturar, l'any 2015. En aquest sentit, la també diputada pallaresa, la socialista Sílvia Romero, ha recordat que el projecte de regadiu de la Conca de Tremp -que afecta sis municipis del Pallars Jussà: Castell de Mur, Gavet de la Conca, Isona, Llimiana, Talarn i Tremp- suposaria una ampliació del reg fins a 4.600 hectàrees i se'n beneficiarien més d'un miler de propietaris de cultius".

Romero ha explicat que "l'actual regadiu, amb sèquies i canals molt deteriorats, presenta erosions importants, el que provoca filtracions i pèrdua de cabal". Per aquest motiu, declara que "la modernització i ampliació del Reg de la Conca de Tremp seria una important injecció per a la producció i la diversificació de l'agricultura de la zona i facilitaria un reg més eficient i sostenible", ha conclòs la diputada.

La proposta socialista se suma a la petició que durant el passat mes de desembre també va fer la també diputada pallaresa, Jeannine Abella, de Junts per Catalunya, a la consellera d'Agricultura Teresa Jordà. Durant la sessió de control al Govern, Abella va instar Jordà a "posar fil a l'agulla" i que durant el primer semestre del 2023 es destinés personal del departament a actualitzar el cens i a reprendre el projecte de modernització del reg. A més, la diputada va apuntar que els agricultors de la Conca "no poden esperar".


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació